Najnovije vijesti

Zahvala Crvenog križa

Solidarnost je kategorija koja krasi čovjeka. Mnogima se od nas dogodilo da nam je pomogao nama potpuno nepoznat čovjek, bilo da nam je pokazao kojim putem treba ići, stao pored našeg automobila u kvaru, ponudio nam prijevoz, pomogao kad smo bili u zdravstvenim tegobama…

Poseban značaj ima solidarnost u trenutcima kada je ugrožena elementarna egzistencija osobe. Takav je slučaj bio nakon potresa koji je pogodio krajeve oko Siska, Petrinje i Zagreba. Naš je Nezavisni sindikat zaposlenika u srednjim školama Hrvatske pokazao solidarnost ne samo s našim članovima, nego i sa svim onim građanima kojima je ta pomoć bila najpotrebnija. To su bili trenutci kada su im objekti bili potresom oštećeni, kada nisu imali sigurnost i kada su bili puni straha za živote svojih najmilijih.

S ponosom ističemo da smo pomogli i našim članovima, ali i potpuno nepoznatim osobama koji su bile u nevolji. Time je NSZSŠH pokazao svoju društveno odgovorno ponašanje i spremnost za pomoć onima kojima je najpotrebnije. Riječ solidarnost dolazi od latinske riječi solidus, što znači čvrst.

Naš NSZSŠH čvrsto će ustrajati na načelu solidarnosti kao na temeljnoj sindikalnoj vrijednosti.

Pristupačnost