Najnovije vijesti

Sastanak POS-a Rijeka i sastanak u PGŽ-u 15.10.2021.

Dana 15. listopada 2021. održan je u Domu učenika Sušak sastanak povjerenika Područnog odbora NSZSŠH Primorsko-goranske županije. Sastanku je bilo nazočno 26 od 34 povjerenika podružnica.

Na sastanku su bili nazočni predsjednica Nada Lovrić, zamjenica predsjednice Branka Pavoković, pravna savjetnica Mirela Matijević-Erceg i glavni tajnik Jere Bilan.

Sastanak je otvorila povjerenica POS-a Radmila Miletić.

Sastanak u Rijeci uslijedio je kao nastavak aktivnosti sindikata oko pomoći našoj povjerenici Tijani Pavičić.  Podsjetimo, na Dan učitelja 5. listopada održana je konferencija za tisak ispred zgrade MZO na Donjim Sveticama gdje je ukazano na odbijanje Školskog odbora Tehničke škole da razrješi ravnatelja iako je nalaz prosvjetne inspekcije naložio njegovo razrješenje.

Povjerenici su informirani o aktualnostima u Sindikatu. Predstavljen je projekt povećanja brojnosti članova NSZSŠH. Nakon uvodnih riječi uslijedila su pitanja povjerenika.

Nakon sastanka s povjerenicima predstavnici NSZSŠH  u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije razgovarali su o slučaju razrješenja ravnatelja Tehničke škole Rijeka. Ovo je prilika za upoznavanje novog vodstva Sindikata i mogućnost kvalitetne razmjene informacija.

Nažalost, predstavnici Primorsko-goranske županije ukazali su nam na nemogućnost postupanja po nalogu prosvjetne inspekcije jer u Školskom odboru imaju 3 od 7 članova (iako nam je nejasno zašto su i ta tri člana glasovala protiv razrješenja?!) te su mišljenja da jedino Ministar gosp. Fuchs ima mogućnost razriješiti ovaj gordijski čvor.

Kako NSZSŠH vjeruje u postupanje institucija pravne države, a osobito nam je važno da u sustavu obrazovanja to postupanje bude pravovremeno i pravedno, očekujemo postupanje Ministra.

Ministre, Vi ste na potezu!

Pristupačnost