Najnovije vijesti

Kraju privedena akcija pomoći članovima Sindikata s područja SMŽ- 31. ožujka 2021.

Akcija prikupljanja financijske pomoći za članove Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske koji imaju materijalnu štetu na stambenim objektima uzrokovanu potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji privedena je kraju. Sa današnjim danom izvršene su isplate članovima po prethodno zaprimljenim popisima od strane sindikalnih povjerenika.

S obzirom da je u akciji prikupljen iznos manji od očekivanog, Središnji odbor Sindikata na sjednici održanoj 26. ožujka 2021. godine donio je odluku o izdvajanju dodatnih sredstava iz Fondova Sindikata za pomoć članovima kako bi im bilo moguće isplatiti niže navedene iznose.

Prema odluci Središnjeg odbora Sindikata raspodjela ukupno prikupljenih sredstava iz akcije izvršila se po slijedećem principu:

Za crvenu oznaku isplaćuje se 45% od ukupno prikupljenog iznosa.

Za žutu oznaku isplaćuje  35% od ukupno prikupljenog iznosa.

Za zelenu oznaku isplaćuje  20% od ukupno prikupljenog iznosa.

 

U konkretnim brojkama pomoć je isplaćena na slijedeći način:

– Članovima koji su dostavili dokumentaciju sa crvenim oznakama statičara isplatila se financijska pomoć u iznosu od 18.000,00 kn po članu.

– Članovima koji su dostavili dokumentaciju sa žutom oznakom statičara isplatila se financijska pomoć u iznosu od 6.000,00 kn po članu.

– Članovima koji su dostavili dokumentaciju sa zelenom oznakom statičara isplatila se financijska pomoć u iznosu  800,00 kn po članu.

Ukoliko će u nekim podružnicama Sindikata biti članova koji tek nakon ove isplate dobiju neku od oznaka isplatit će im se slijedeći iznosi:

– Crvena oznaka, iznos od 3.000,00 kn (kao što je već bilo isplaćivano članovima sa dostavljenom crvenom oznakom) + 18.000,00 kn.

– Žuta oznaka, iznos od 3.000,00 kn (kao što je već bilo isplaćivano članovima sa dostavljenom žutom oznakom)  + 6.000,00 kn

–  Zelena oznaka – isplatit će se 800,00 kn.

Pristupačnost