Aktualno

Vlada i sindikati javnih službi nastavljaju mirenje u ponedjeljak – 22. studenog 2018.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i predstavnici sindikata javih službi su nakon dvosatnog sastanka izjavili da će se proces mirenja nastaviti u ponedjeljak.

“Dogovorili smo se da je ovo prvi krug mirenja. Apsolutno smo se mirili u dobroj vjeri, u dobroj razmjeni argumenata. Dogovorili smo se da nećemo iznositi detalje do finalnog sastanka u ponedjeljak u 10 sati, kada ćemo se naći i vidjeti možemo li zaključiti spor”, rekao je Pavić. Dodao je kako je očita dobra volja sindikata i Vlade da se proces završi.

“Nismo završili mirenje pa detalje ne možemo iznositi. Vlada je predložila da mirenje nastavimo u ponedjeljak, kada će imati konačan stav. Mi smo to prihvatili i smatramo to razumnim i pokušat ćemo vidjeti hoćemo li u ponedjeljak doći do konačnog rješenja konflikta”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Poručio je da nastavljaju sa sindikalnim aktivnostima, kako su i predvidjeli, pa samo dobra i kvalitetna Vladina ponuda može prekinuti njihove pripreme za prosvjede.

_____

Otvoreno: Mi nismo uhljebi, dođite i bolnice i uvjerite se

_____

Ni Pavić niti sindikalni čelnici nisu htjeli komentirati je li na stolu bila neka nova ponuda.

Sindikati javnih službi traže povećanje osnovice plaća za 5,8% u idućoj godini, no Vlada im nudi povećanje od 3%, tvrdeći da je to maksimalan iznos unutar proračunskih mogućnosti.

Sindikati su to odbili i potom najavili štrajk u svim javnim službama, koji bi trebao početi 28. studenoga i održavati se svakog tjedna po jedan dan sve do ispunjenja zahtjeva.  Tvrde – ne bore se samo za veće plaće, nego i za bolje usluge građanima. Vlada za sada ne popušta – sindikatima je ponuđeno onoliko koliko je trenutačno moguće. (hrt.hr)

_____

Mirenje sindikata javnih službi i Vlade se nastavlja – hr.n1info.com

Pristupačnost