Najnovije vijesti

Velik odziv i značajni prilozi u akciji pomoći potresom stradalim područjima – 26. siječnja 2021.

Prošlog je petka, 22. siječnja 2021. godine, uspješno završena akcija Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u kojoj je prikupljena financijska pomoć za sve stradale u razornom potresu koji je pogodio Sisačko – moslavačku, kao i dijelove Karlovačke i Zagrebačke županije.

Središnji odbor Sindikata donio je odluku o pokretanju akcije tako da svaka sindikalna podružnica uplati najmanje 10,00 kn po članu podružnice.

Na poziv su se odazvale 193 sindikalne podružnice i posebno tri Područna odbora, a  prikupljeno je ukupno 175.450,00 kuna.

Kako je Sindikat odmah nakon potresa na račun Crvenog križa Hrvatske uplatio 11.000,00 kn simbolično za 11.000 članova, ukupno je uplaćeno 186.450,00 kuna.

Paralelno, Sindikat isplaćuje iz Fonda solidarnosti financijsku pomoć svakom članu koji je pretrpio veću štetu, a čiji su objekti označeni crvenom ili žutom oznakom statičara. Do sada smo zaprimili 16 takvih zahtjeva i svim članovima odmah je isplaćena pomoć.

Sindikat će nakon ove, pokrenuti još jednu akciju prikupljanja financijske pomoći, ovoga puta samo za one svoje članove koji žive na stradalom području.

Zahvaljujemo od srca svima koji su se uključili u ovu akciju kojom je naš Sindikat ponovno iskazao solidarnost, ovoga puta sa svima koji su stradali u ovom razornom potresu. Uvjereni smo kako će akcija prikupljanja pomoći za naše članove biti još uspješnija.

 

Predsjednik Nezavisnog sindikata
zaposlenih u srednjim školama Hrvatske:
Branimir Mihalinec, prof.

_____

Izvješće o provedenoj akciji NSZSŠH prikupljanja financijske pomoći za sve žrtve potresa u SMŽ
Potvrda o uplati NSZSŠH Crvenom križu Hrvatske za stradale u potresu

Pristupačnost