Najnovije vijesti

U slučaju potrebe moguća i nastava online – 5. ožujka 2020.

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, na Fakultetu elektronike i računarstva najavila je alternativne načine obrazovanja u slučaju da se situacija s koronavirusom pogorša.

Ako se situacija s koronavirusom pogorša, ići će se u online nastavu i u školama i na fakultetima, rekla je ministrica Divjak, iako ne očekuje da će do tog scenarija doći.

“Različiti scenariji se razrađuju. Imamo detaljno razrađen scenarij online nastave i fakultete. Više od tjedan dana radimo na tome, pripremni smo ako bi do toga došlo, ali gotovo je sigurno da neće trebati”, kazala je ministrica.

Što se tiče higijenskih potrepština u sustavu obrazovanja, ministrica je istaknula da je situacija u redu.

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je pri ulasku u Vladu rekao da je razgovarao s ministricom Divjak, koja mu je rekla da su osigurali alternativne načine organiziranja nastave, bude li to potrebno.

Plenković: Nema nikakve odluke o tome da djeca ne bi išla u školu

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade komentirao je najave o mogućem uvođenju nastave putem interneta, u slučaju eskalacije situacije s koronavirusom u Hrvatskoj.

“Vidim da je u eteru neka informacija o školama. Za javnost, nema nikakve odluke o tome da djeca ne bi išla u školu. Mi pratimo situaciju i sve što dosad poduzimamo je trezveno, razborito, transparentno i informativno i nikakvih drugih mjera nema. Važno je da javnost to zna”, kazao je premijer.

Beroš mu je odgovorio da se govorilo o teoretskoj mogućnosti te da postoje planovi za nastavu putem interneta, ali da je sve to daleko od realizacije.

“Idemo mi s mjerama koje su do sada poduzete i o kojima smo se dogovorili”, rekao je Plenković. /N1/

Pristupačnost