Najnovije vijesti

Teško oštećena zgrada Učiteljskog doma u Zagrebu – 23. ožujka 2020.

Zgrada Učiteljskog doma oštećena je i procjene statičara su da je velika opasnost od urušavanja i opasna je za kretanje i boravljenje u njoj. Već i prije potresa ta je zgrada pokazivala znakove velikog građevinskog umora.

Zgrada, u kojoj se nalazi i sjedište Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, do daljnjeg se, zbog opasnosti od urušavanja, ne smije koristiti.

Zaposlenici Ureda i predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec još uvijek nisu dobili dozvolu da uđu u prostorije Ureda. Predsjednik Sindikata već je pokrenuo potragu za privremenim i primjerenim prostorom u kojem bi Ured mogao nastaviti raditi do pronalaska dugoročnog rješenja.

Predsjednik moli za razumijevanje ukoliko zaposlenici neće biti u mogućnosti djelovati jednakom brzinom kao do sada. Zbog epidemije koronavirusa, zaposlenici Sindikata već nekoliko dana obavljaju svoj posao od kuće i čine to na iznimno kvalitetan i profesionalan način.

Iz Sindikata također upućuju poziv povjerenicima sindikata iz grada Zagreba da dostave informacije o našim članovima koji su pretrpjeli veću štetu od potresa, kako bi im mogli pomoći. Središnji odbor Sindikata u stalnoj je vezi i donosit će sve potrebne odluke elektronskim putem.

Potresi teško oštetili mnoge školske zgrade, sanacija će potrajati – jutarnji.hr

Pristupačnost