Najnovije vijesti

Sutra počinje prikupljanje potpisa za referendum o miroviskoj reformi – 26. travnja 2019.

ČLANOVIMA NEZAVISNOG SINDIKATA ZAPOSLENIH U SREDNJIM ŠKOLAMA HRVATSKE

Poštovane kolegice i kolege,

Pred nama je novo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma kojim želimo spriječiti da se dob za ostvarivanje prava na starosnu mirovinu podigne na 67 godina.

Riječ je o humanom i socijalnom pitanju – kako se kao društvo odnosimo prema svim onim radnicima i našim bližnjima koji u poznoj dobi više nisu u mogućnosti biti radno aktivni.

Neki pogrešno tumače da je cilj referenduma propisati kada se mora ići u mirovinu. Sukladno materiji Zakona o obveznom mirovinskom osiguranju, cilj je propisati kada se stječe mogućnost i pravo da se bez penalizacije ode u starosnu mirovinu.

Ova vlast svojim postupcima jasno demonstrira da joj je ljudsko dostojanstvo manje važno od financijske konsolidacije. Na nama je da joj pokažemo da solidarnost u RH nije umrla i da je 67 doista previše! To su sve razlozi zašto je Središnji odbor Sindikata odlučio da naš Sindikat aktivno sudjeluje u provođenu skupljanja potpisa.

Zato vas pozivamo sve koji se do sada niste uključili da od 27. travnja do 11. svibnja svojim volonterskim doprinosom na štandovima za prikupljanje potpisa pomognete ostvarivanju konačnog cilja – pravednijeg i socijalno osjetljivijeg društva u kojem je čovjek, a ne novac, mjerilo prema kojem se pišu zakoni i kreiraju pravila. Javite se vašim sindikalnim povjerenicima.

Kao aktivisti Sindikata u proteklih desetak godina mnogi su od vas  sudjelovali u cijelom nizu sindikalnih referendumskih inicijativa kojima je cilj bio zaštititi tekovine socijalne države i spriječiti rastakanje javnih dobara. Uspjeh tih referendumskih inicijativa je neupitan, unatoč tome što do referenduma nije došlo, jer je već sami broj prikupljenih potpisa i snaga koju on demonstrira svaki puta natjerao vlast da odustane od svojih namjera.

Sve što želite saznati  o akciji možete pročitati na našim web stranicama www.nszssh.hr ili na stranicama www.67jeprevise.hr

Samo uz aktivnu podršku sindikalnih aktivista i članova Sindikata uspjeh referenduma je zajamčen!

S poštovanjem,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih
u srednjim školama Hrvatske:
Branimir Mihalinec, prof.

Pristupačnost