Najnovije vijesti

Sindikati traže od Vlade da raspiše referendum o inicijativi 67 je previše – 16. rujna 2019.

“Danas smo ovdje da zahtijevamo od Hrvatskog sabora da dopuni dnevni red s točkom raspisivanja referenduma temeljem inicijatove “67 je previše”. Tri mjeseca i tri dana je prošlo otkako smo bili ovdje i otkako smo predali gotovo 750.000 potpisa. Osim informacije Ministarstva uprave da ima dovoljan broj potpisa, nikakve druge formalne informacije nismo dobili ni od Vlade ni od Sabora o daljnjim postupcima vezanim za našu inicijativu”, rekao je Mladen Novosel, predsjednik SSSH-a danas na Markovu trgu.

Sindikati su se tamo okupili kako bi ukazali da referendum “67 je previše” još nije raspisan iako imaju dovoljan broj potpisa.

“Nemamo ni potrebe ni volje čekati. Smatramo da je ova zgrada Sabora tehnička zgrada koja očito treba donijeti samo tehničku odluku kada će biti referendum, no u onoj zgradi preko kroji se i vrijeme i tajming i sve ostalo”, rekao je Novosel.

“U ovom trenutku poruka je samo jedna: Raspišite referendum što prije! Mi smo to isto govorili i prije prikupljanja potpisa, nemojte nas tjerati u političke vode jer se mi ne želimo baviti politikom niti politizirati. Ali kao što su nas na prikupljanje potpisa pogurali upravo iz vlasti, u prostor predizborne kampanje za Europarlament, ja se nadam i ne želim vjerovati da neće doista i u tom grmu stati na iste grablje da ih dva puta udare po čelu jer to bi značilo da stvarno nisu dorasli niti svome poslu”, rekao je Krešimir Sever. /dnevnik.hr/

Pristupačnost