Najnovije vijesti

Sindikati javnih službi prihvatili ponudu Vlade RH – 27. studenog 2018.

Sindikati javnih službi i predstavnici Vlade su na sastanku održanom danas ujutro postigli dogovor o povećanju plaća za tri posto od 1. siječnja 2019. i dva posto od 1. rujna 2019.

Vlada je predlagala povećanje plaća od tri posto u 2019., a sindikati su tražili povećanje od 5,8 posto do 18 posto u idućoj godini. Marko Pavić, ministar rada je ustvrdio kako će to predstavljati dodatni trošak od 150 milijuna kuna, ali da se neće povećavati rashodi državnog proračuna, nego će se pronaći dodatne uštede.

Sutra će biti potpisan ugovor između Vlade i sindikata javnih službi. Odluka o prihvaćanju Vladine ponude o povećanju za “tri plus dva posto” nije bila unisona, ali time smo se donekle približili ispunjenju naših zahtjeva, rekao je Mihalinec.

Pavić je najavio da će se o povećanju osnovice popodne u 16 sati pregovarati i sa sindikatima državnih službi, kojima će se ponuditi isto što i javnim službama.

Prihvaćanjem prijedloga Vlade Republike Hrvatske o povećanju osnovice za plaće od većine sindikata javnih službi postupak mirenja sa Vladom je uspješno završen. Time se zaustavljaju sve pokrenute štrajkaške aktivnosti u NSZSŠH !

_____

POVEĆANJE OD 3 + 2 POSTO Pao dogovor Vlade i sindikata, nema štrajka: ‘Našli smo još 150 milijuna kuna za plaće’ – vijesti.rtl.hr

Sindikati javnih službi ipak odriješili Marićevu kesu: Pogledajte što im je ministar poručio prije dva tjedna – vijesti.rtl.hr

Mirenje uspješno okončano: “Našli smo 150 dodatnih milijuna kuna” – hrn1.info.com

Neće biti štrajka! Uspješno završeno mirenje Vlade i sindikata: ”Pronašli smo još 150 milijuna kuna” – dnevnik.hr

Pristupačnost