Najnovije vijesti

Sastanak u POS-u Varaždin

Dana 17. ožujka 2022. održan je u varaždinskom hotelu Turist sastanak povjerenika Područnog odbora NSZSŠH Varaždinske županije. Sastanku je bilo svih 15 povjerenika podružnica.

Na sastanku su bili predsjednica Nada Lovrić, zamjenica predsjednice Branka Pavoković, pravna savjetnica Mirela Matijević-Erceg i glavni tajnik Jere Bilan.

POS Varaždin jedini je Područni odbor u kojem je evidentan porast članova što je rezultat rada povjerenika na terenu. Imaju 15 podružnica sa 675 članova, a cilj im je dostići 700 članova, a na dobrom su putu da taj cilj i ostvare.

Sastanak je otvorio povjerenik POS-a Varaždin Zvonimir Lončar. Predstavio je aktivnosti svoga POS-a na način da je izradio prezentaciju u Power Pointu gdje je prikazao kartu Varaždinske županije s lokacijama škola u kojima djeluje naš sindikat. Ukazao je na važnost timskog rada i uz to je poimence naveo svoje povjerenike kao dio tima. Prezentirao je aktivnost u radu Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV), kao i uspješnost rada Zajedničke komisije za zbrinjavanje (model okruglog stola u kojem su i ravnatelji i članovi komisije na jednom mjestu). U Varaždinu djeluje ispitni centar NCVVO (sve Državne mature polažu se na jednom mjestu, u jednoj školi). U Varaždinu postoje dva centra kompetentnosti  kao potvrda prepoznatljivosti rada i ulaganja u obrazovanje.

Nakon izlaganja Zvonimira Lončara, predsjednica NSZSŠH Nada Lovrić upoznala je povjerenike s aktualnostima u Sindikatu, o tijeku pregovora za TKU, o smjernicama za pregovore za GKU, o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju, o aktivnostima koje nam predstoje. Posebno je istaknula velik interes za Sportske igre NSZSŠH koje će se održati 5.-8. svibnja 2022. u Rovinju.

Predsjednica je upoznala povjerenike s velikim uspjehom NSZSŠH, a to je plaćanje ispita Probne državne mature u čijoj je realizaciji sudjelovao i Zvonimir Lončar kao dio pregovaračkog tima. Povjerenicima je objašnjeno koji su napori bili uloženi u proces pregovaranja s MZO jer je taj posao, po njihovim prvotnim namjerama, trebao biti odrađen pro bono, u ostalim poslovima. Plaćanje Probne državne mature zasluga je isključivo NSZSŠH.

Nakon sastanka uslijedio je zajednički ručak.

Sastanak u Varaždinu uslijedio je kao nastavak aktivnosti obilaska POS-ova, a koji je usporen zbog korona virusa.

Jere Bilan

Glavni tajnik NSZSSH

Pristupačnost