Najnovije vijesti

Rezultati referenduma

Poštovani članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama,

7839 članova sindikata izjašnjavalo se o ponudi Vlade Republike Hrvatske od 26. listopada 2022. godine. Ponudu je prihvatilo 4044 člana odnosno nešto manje od 52 %, a odbilo je 3761 odnosno nešto više od 48 % članova (nevažećih je bilo 34 listića).
Zahvaljujem svim članovima Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama što su pristupili glasovanju u tako velikom broju i odredili se prema ponudi Vlade Republike Hrvatske.
Da je u ovom trenutku ponuda odbijena do daljnjega bi se odgodila primjena materijalnih prava iz ponude Vlade Republike Hrvatske svim radnicima javnih službi iako je bilo vidljivo da je ponuda drugima u sustavu javnih službi prihvatljivija nego članovima obrazovnih sindikata.
Isto tako značilo bi da će samo članovi sindikata iz obrazovanja sudjelovati u prosvjedima i štrajkovima kako bi izrazili ne samo svoje nezadovoljstvo plaćom već i svim problemima s kojima se susreću radeći u sustavu odgoja i obrazovanja Republike Hrvatske.
Prihvaćanjem ponude očuvali smo snagu svojih članova i materijalne resurse za borbe koje nam tek predstoje kroz gransko kolektivno pregovaranje gdje imamo priliku voditi se samo vlastitim interesima i potrebom za poboljšanjem materijalnog statusa ali i borbe za zaštitu dostojanstva, za zaštitu digniteta struke zaposlenika obrazovnog sustava te preuzimati rizike samo za sebe kao što smo učinili u štrajku 2019.

Srdačan sindikalni pozdrav svima,
Nada Lovrić
Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u
srednjim školama Hrvatske

Pristupačnost