Najnovije vijesti

Referendum

Vlada Republike Hrvatske je 6. listopada 2022. izašla sa svojom ponudom rasta osnovice u nastavku 2022. i za 2023. ( do sada je u 2022. osnovica rasla 4% od 1. svibnja 2022.).

Ponuda Vlade RH glasi:
Rast osnovice od 1. listopada 2022. – 4%
Rast osnovice od 1. travnja 2022. – 2%

Članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama izrazili su svoje neslaganje s navedenom ponudom.

Na izjašnjavanju koje je među članstvom provedeno od 11.-13. listopada 84% naših članova je reklo NE, 15% bi prihvatilo ponudu, a 1% listića je bilo nevažeće.

Prema Statutu NSZSŠH-a, referendum je važeći ako na njega izađe više od polovice članova sindikata obuhvaćenih referendumom, a odluka je donesena ako se za nju izjasnilo više od polovice članova izašlih na referendum. Referendumu je pristupilo 84% naših članova što znači da je referendum u potpunosti uspio i da je poruka naših članova nedvosmislena i jasna – ova ponuda Vlade RH u uvjetima ovakve inflacije i značajnog pada kupovne moći je NEPRIHVATLJIVA.

Sukladno rezultatima izjašnjavanja, ovisno o odlukama drugih sindikata javnih službi, pristupit ćemo organiziranju sindikalnih akcija kojima će se izvršiti dodatni pritisak na Vladu RH.

Naše zajedništvo je naša snaga, naš cilj je pravedan i ostvariv, naša borbenost je neupitna, zato dragi naši sindikalci, spremajte se, zove nas Trg bana Josipa Jelačića!

Srdačan sindikalni pozdrav

Nada Lovrić
Predsjednica NSZSŠH

Pristupačnost