Aktualno

Raspoređivanje tehnološkog viška i manjka zaposlenika – 28. lipnja 2018.

Državna Zajednička prosudbena komisija za zapošljavanje i raspoređivanje zaposlenika te racionalno i učinkovito rješavanje viškova i manjkova zaposlenika u srednjoškolskim ustanovama koju čine predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na sjednici održanoj u četvrtak 21. lipnja 2018. usuglasila je i donijela Poslovnik o radu zajedničkih prosudbenih komisija za zapošljavanje i raspoređivanje zaposlenika, te obrasce dokumentacije obvezne u provedbi postupka zapošljavanja i raspoređivanja zaposlenika u srednjoškolskom obrazovanom sustavu.

Za koordinatora Državne Zajedničke prosudbene komisije za zapošljavanje i raspoređivanje zaposlenika za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora  izabrana je pravna savjetnica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske gđa Mirela Matijević-Erceg, dipl. iur.

Sjedište Državne Zajedničke prosudbene komisije bit će na adresi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Trg Republike Hrvatske 4/2, Zagreb Upućujemo da cjelovitu dokumentaciju (obvezna tromjesečna izvješća, predmete upućene na rješavanje, žalbe zaposlenika na nepoštivanje kriterija ili procedura u postupku  zapošljavanja i raspoređivanja zaposlenika) u kolektivnim ugovorom utvrđenim rokovima dostavljate na navedenu adresu.

Također upućujemo temeljem članka 13. Poslovnika, da se doneseni poslovnik primjenjuje u radu svih Zajedničkih županijskih komisija i Državne zajedničke komisije.

Cjelovitu dokumentaciju vezanu uz tematiku tehnoloških viškova povjerenici sindikata mogu naći na linku za povjerenike.

Pristupačnost