Aktualno

Probni ispiti državne mature – 25.2.2022

Poštovani članovi NSZSŠH,

 

Kao što smo vas još 7. veljače izvještavali višemjesečni rad našeg Sindikata se isplatio.

Rad na probnim ispitima državne mature se plaća, ali i dalje svaki zaposlenik srednje škole koji na provođenju probnih ispita ne želi sudjelovati ima mogućnost izbora.

Jutros je održan još jedan krug razgovora s državnim tajnikom gosp. Tomislavom Paljkom i gospođom Vesnom Šerepac, ravnateljicom Uprave za odgoj i obrazovanje te načelnicom Sektora za srednjoškolski odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih gospođom Ivanom Pilko Čunčić.

Za razliku od prijašnjih sastanaka, na ovom su uz predstavnike našeg sindikata bili i predstavnici sindikata Preporod.

Svi sudionici na provođenju probnih ispita bit će za svoj rad nagrađeni na sljedeći način:

1.)    Ispitni koordinatori – 1.750,00 kn bruto

2.)    Dežurstvo na probnim ispitima državne mature – 30.00 kn bruto/sat

3.)    Ispravljači probnih ispita državne mature bit će plaćeni po ispravljenom ispitu u istovjetnom iznosu kao što su plaćeni i ispravljači državne mature. (link s cijenom ispravka ispita državne mature)

a)       Obvezni predmeti: od 13,00 kn bruto za matematiku na osnovnoj razini do 33,00 kn bruto za hrvatski jezik obje razine

b)      Izborni predmeti: od 10,00 kn bruto za povijest do 32,00 kn bruto za geografiju

Tablica za sve predmete

Cijelom ovom problemu pristupili smo kao odgovoran proaktivan socijalni partner koji poslodavcu ne pristupa samo kao kritičar već traži i nudi rješenja i zato smo zadovoljni što je sporazum postignut jer su sustav obrazovanja može mijenjati na bolje samo zajedničkim djelovanjem i poslodavca MZO i zaposlenika srednjih  škola koje NSZSŠH predstavlja.

Za provođenje nagrađivanja nastavnika bit će nužno mijenjati Pravilnik o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, a MZO je već pokrenuo proceduru izmjene.

_____

probni ispiti
Ocjenjivači

Pristupačnost