Najnovije vijesti

Prikupljeno 306.744 potpisa za referendum – 8. svibnja 2019.

Sindikalne središnjice NHS-a, SSSH i Matice hrvatskih sindikata okupljeni u inicijativu “67 je previše” objavili su kako su do danas za referendum prikupili 306.744 potpisa.

Pavić u emisiji “A sada Vlada” teško optužio sindikate: Slabe Vladu prije izbora za EP

Referendumom žele spriječiti podizanje dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina, a za njegovo raspisivanje moraju do 11. svibnja prikupiti 373.568 potpisa. Nedostaje im još 67 tisuća potpisa.

Ribić: Ovo je bitka dobra protiv zla

– Pozivamo građane da se jave kao volonteri, da odradimo finiš trijumfalno kao Liverpool protiv Barcelone. Dođite, trebaju nam ljudi koji će stajati na štandovima. Ova brojka obećaje, neizvjesno je, ali mogli bi skupiti koliko nam treba, poručio je Vilim Ribić. “Ovo nije samo bitka sindikata protiv Vlade, ovo je bitka demokracije protiv farse, pravde protiv nepravde, istine protiv laži, dobra i zla. Pokažimo da kao građani možemo o nečemu odlučivati. Demokracija bez pritiska građana ne može pravilno funkcionirati, dodao je.

Čeka se Pavićevo očitovanje

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić danas će, prema najavi, očitovati se o financiranju spotova o mirovinskoj reformi. iz ministarstva ističu kako je referendum demokratsko pravo, ali da je Vlada dužna kontinuirano informirati građane o reformama koje provodi i što one donose. Cijelo priopćenje možete pročitati ovdje. Ustavni je sud jučer od njega zatražio žurno očitovanje o financiranjuspotova.

Sindikati ministru ne vjeruju da je za promidžbu potrošeno samo dva milijuna kuna i traže njegovu ostavku, a građane pozivaju da se ne boje i daju potpis za referendum “67 je previše”.  (HRT)

Pristupačnost