Najnovije vijesti

Premijeru, nađite vremena za razgovore sa sindikatima – 19. srpnja 2019.

Zagreb, 18. srpnja 2019.
Vlada Republike Hrvatske
Predsjednik Vlade: Andrej Plenković
Podsjetnik na zamolbu SHU i NSZSŠH za održavanje sastanka s temom Prijedlog Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama – osnovnim i srednjoškolskim ustanovama

 

Poštovani predsjedniče Vlade Plenković,

 

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske uputili su Vam 19. lipnja 2019. dopis kojim predlažu sastanak o inicijativi za povećanje i ujednačavanje koeficijenata složenosti poslova za zaposlenike u osnovnom i srednjoškolskom sustavu.

Svjesni smo kako ste u proteklo vrijeme bili zauzeti pregovorima o vodstvu Europske unije, a u zadnje vrijeme rekonstrukcijom Vlade RH i niste našli vremena za sastanak.

Kako su oba posla za Vama, smatramo da je vrijeme za sastanak s nama.

Sindikati smatraju da su izmjene i dopune Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama nužne i to na način da se od 1. rujna 2019. godine mijenjaju svi koeficijenti složenosti poslova za zaposlenike u osnovnom i srednjoškolskom sustavu.

Zaposleni u sustavu osnovnog i srednjoškolskog sustava žrtve su mnogih izmjena koeficijenata u sustavu javnih službi u periodu od 2001. godine što je dovelo do velikog nesrazmjera koeficijenata složenosti poslova unutar zaposlenih u javnim službama.

Istovremeno svi zaposleni u osnovnom i srednjoškolskom sustavu od 1. rujna 2019. godine počinju provođenje najveće i najcjelovitije reforme u obrazovanju od osamostaljenja Republike Hrvatske. Provođenje kurikularne reforme u velikoj mjeri povećat će složenost poslova svih zaposlenih u oba sustava. Niti jedan drugi sustav javnih službi nije u takvoj situaciji.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske prezentirali su argumentaciju za povećanjem koeficijenata složenosti poslova ministrici Znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak i njenom timu. Postigli smo visok stupanj suglasja

Iz tog razloga zatražili smo sastanak na kojem ćemo Vam prezentirati kompletnu analizu koeficijenata složenosti poslova za zaposlenike u osnovnom i srednjoškolskom sustavu, kao i prijedlog izmjena i dopuna Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Kako je vremena sve manje predlažemo sastanak u terminima od 22. do 26. srpnja 2019. godine.

 

S poštovanjem,
u ime Sindikata hrvatskih učitelja
i
Nezavisnog sindikata zaposlenih
u srednjim školama Hrvatske:
Branimir Mihalinec, prof.

Pristupačnost