Teme, događaji i aktivnosti

Predsjednica Nada Lovrić sudjelovala kao gost na Državnom skupu srednjoškolskih ravnatelja

U Zadru je 11. ožujka 2024. održan Državni skup ravnatelja srednjoškolskih ustanova RH gdje je kao panelist u raspravi sudjelovala predsjednica Nada Lovrić. Okrugli stol imao je naslov: Da je ravnatelj biti lako, ravnatelj bio bi svatko. Moderatorica je bila Sunčica Findak, novinarka HRT-a koja se bavi obrazovanjem. Sudjelovali su i prof. dr. sc Irena Burić sa Sveučilišta u Zadru, Suzana Hitrec ispred domaćina Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, Davor Vidaković kao umirovljeni ravnatelj Medicinske škole Zadar i gošća iz Društva ravnatelja Slovenije Nives Počkar.

U radu sindikalnog povjerenika važna je komponenta suradnja s poslodavcem. Sindikat često kontaktira ravnatelje ustanova zbog rješavanja radnopravnog statusa naših članova. Predsjednica je naglasila da ravnatelj mora biti pravedan i strpljiv te pronalaziti rješenja. Poručila je ravnateljima da se ne kandidiraju ako nemaju podršku kolektiva jer je vrlo teško voditi sustav srednjoškolske ustanove bez podrške zaposlenika.

Među ravnateljima na skupu bili su nazočni i naši bivši povjerenici koji su u međuvremenu izabrani za ravnatelje svojih ustanova. To je samo pokazatelj kako naši povjerenici imaju ugled među svojim kolegama jer su ih upravo oni izabrali za čelne ljude škole ili učeničkog doma.

Među ravnateljima imamo i aktivnih članova našeg sindikata koji i dalje žele biti članovi naše sindikalne zajednice. Nazočnost na ovakvim skupovima pridonosi vidljivosti NSZSŠH, a na skupu su odrađeni i razgovori s ravnateljima i ljudima iz MZO-a u kojima su rješevani slučajevi članova koji su se obratili NSZSŠH za pravnu pomoć.

Pristupačnost