Aktualno

Posjet POS-u Virovitičko-podravske županije i Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača

Dana 31. kolovoza 2023. g. povodom odlaska u mirovinu Branke Pavoković, dugogodišnje potpredsjednice Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, županijske povjerenice NSZSŠH Virovitičko-podravske županije i povjerenice Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Područni odbor sindikata Virovitičke podravske županije i Srednju školu Stjepana Sulimanca posjetili su predsjednica NSZSŠH Nada Lovrić, voditeljica pravne službe Mirela Matijević Erceg i glavni tajnik tajnik sindikata Jere Bilan. Ispraćaj naše Branke u mirovinu bio je vrlo emotivan. Branka je svojom aktivnošću u provedbi svih sindikalnih akcija doprinijela razvoju i ugledu NSZSŠH ne samo na području svoje županije, nego i šire. Branka Pavoković dužnost potpredsjednice NSZSŠH obavljala je u više mandata i bila je članica pregovaračkog tima u Granskim kolektivnim pregovorima s raznim Vladama. Njen uspješan rad i aktivnost u Područnom odboru i podružnici rezultirao je visokim postotkom članova sindikata u odnosu na broj zaposlenika.

Nakon svečanog ispraćaja, organizirani su izbori za novog povjerenika Srednje Škole Stjepana Sulimanca Pitomača. Za novu povjerenicu SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača izabrana je Mirna Sudec.

Predsjednica Nada Lovrić potom je informirala članove o aktualnim događanjima na sindikalnom planu i o tome što nas očekuje u narednom razdoblju, što su članovi sa zanimanjem pratili.

Nakon sastanka u podružnici, u Virovitici je održan sastanak POS-a Virovitičko-podravske županije. Članovi POS-a Virovitičko-podravske županije informirani su o statusu pregovora za GKU, o Zakonu o plaćama u javnim i državnim službama, o Zakonu o odgoju i obrazovanju, o reformama u strukovnom obrazovanju i njihovom utjecaju na radnopravni status zaposlenika i ostalim aktualnim temama. Na izborima za povjerenika Područnog odbora sindikata Virovitičke-podravske županije izabran je Hrvoje Turčinović.

Draga Branka želimo ti sretne umirovljeničke dane!

Jere Bilan
Glavni tajnik NSZSSH

Pristupačnost