Iz života sindikata

Posjet Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Pula i POS-u Istarske županije

U Puli je u četvrtak, 30. ožujka 2023., održan sastanak podružnice NSZSŠH u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova. Sastanku je nazočila predsjednica NSZSŠH Nada Lovrić, zamjenica predsjednice Branka Pavoković, pravna savjetnica Mirela Matijević-Erceg, povjerenica POS-a Istra Tanja Carić, povjerenica podružnice Biserka Kuhta i glavni tajnik Jere Bilan.

U razgovoru su članovima prezentirane aktivnosti NSZSŠH u proteklom periodu, kao i planovi za buduće djelovanje. Članovi podružnice upoznali su čelništvo sindikata s problematikom unutar ustanove i u otvorenom razgovoru su se pronalazili mogući putevi za njihovo rješavanje.

Sutradan, u petak, 31. ožujka 2023., je u Industrijsko-obrtničkoj školi Pula održan sastanak s povjerenicima POS-a Istarske županije. Prenesene su im informacije o aktualnostima u sindikatu i naporima koje sindikat ulaže u očuvanje radnih mjesta kod reforme strukovnog obrazovanja i plana uvođenja modularne nastave, o početku pregovora za GKU, o pregovorima na razlikovanje člana i nečlana i prijedlogu Zakona plaćama u javnim službama. Povjerenici POS-a odazvali su se u velikom broju, doputovali su iz cijele Istre i aktivno sudjelovali u radnom sastanku. Ovo je bila prigoda za jačanje sindikalizma među povjerenicima i članovima kako bi se motivirali za izazove koji nas u budućnosti čekaju.

Jere Bilan
Glavni tajnik NSZSŠH

Pristupačnost