Najnovije vijesti

Ponuđena povišica od 3% za sindikate javnih službi nije prihvatljiva – 22. listopada 2018.

Završio je još jedan krug pregovora sindikata javnih i državnih službi s predstavnicima Vlade o povećanju osnovice plaća za 2019. godinu. Ovaj put ministar Marko Pavić ponudio je sindikatima povećanje osnovice od 3% od početka sljedeće godine.

To je maksimum koji smo mi mogli ponuditi unutar proračunskih okvira za sljedeću godinu. Još ćemo se jedanput naći u utorak i sa državnim i sa javnim sindikatima i to će biti završni krug razgovora po pitanju osnovice plaća za sljedeću godinu, izjavio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Naš bi eventualni pristanak bio na 50% onoga što smo tražili, dakle 8% i uz vraćanje koeficijenta od 3% koji nam je bio ukinut 2013. godine, rekao Stjepan Topolnjak iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske dodavši kako plaće u javnim službama zaostaju prema plaćama u gospodarstvu u odnosu na razdoblje prije 2013. za 18,9%, no i da su svjesni da tro sve ne mogu zasad dobiti natrag.

Ponuda je tu. Mi ćemo na nju odgovoriti na ovaj ili onaj način. Pričekajmo još tih tjedan dana pa ćemo kroz naša tjela pokušat doći do usaglašavanja stavova ili ne, rekao je Boris Pleša iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. (HRT

Pristupačnost