Aktualno

Pomoć za Petrinju!

Središnji odbor NSZSŠH poziva sve sindikalne podružnice kao i pojedince članove i nečlanove Sindikata da uplate skromne priloge za pomoć stradalima u potresu!

Središnji odbor Sindikata donio je jednoglasno odluku o prikupljanju sredstava u sindikalnim podružnicama za pomoć stradalima u potresu u iznosu najmanje 10,00 kn po članu.

Svim povjerenicima sindikalnih podružnica bit će upućen sms i e-mail o pokrenutoj akciji sa svim detaljima, a akcija će trajati do 22. siječnja 2021. godine.

Sindikalne podružnice mogu odlučiti da iznos priloga po članu bude i veći od 10 kn, a pojedini članovi mogu donirati i veće iznose. Prilozi se uplaćuju na račun Fonda solidarnosti Sindikata, odakle će biti preusmjereni na račun Crvenog križa. Kao što je i navedeno, povjerenici će dobiti sve detaljne informacije putem e-maila.

Primjer ispunjavanja uplatnice – word

Primjer ispunjavanja uplatnice pdf

Već danas je odlukom predsjednika Sindikata uplaćeno 11.000 kn kao simbolični iznos u odnosu na broj članova Sindikata.

Članovi Sindikata s područja pogođenih potresom mogu se raspitati kod svojih povjerenika kako zatražiti hitnu financijsku pomoć.

Ovom se akcijom naš Sindikat pridružuje mnogobrojnim inicijativama pokrenutim širom Hrvatske kako bi stanovništvo na prostoru pogođenom potresom što prije i bezbolnije nadišlo ovu prirodnu katastrofu i vratilo se normalnom životu. Time se nastavlja i duga tradicija organiziranih akcija pomoći našeg Sindikata od kojih izdvajamo pomoć za stradale u potresu na Haitiju te akciju pomoći stradalima u velikim poplavama u istočnoj Slavoniji, posebice Gunji. Sindikalna solidarnost ne smije biti samo prazna riječ, kao što ne smije biti ni usmjerena samo na članstvo Sindikata, posebice u ovako teškim situacijama.

Svima koji su uplatili ili će tek uplatiti svoj veći ili manji prilog najiskrenije zahvaljujemo. Uvjereni smo da će naša sredstva stići na pravo mjesto!

_______

Fuchs: Dio škola moći će se obnoviti, ali dobar dio morat će se izgraditi nanovo – N1

Pristupačnost