Aktualno

Počelo prikupljanje potpisa za referendum o mirovinskoj reformi – 27. travnja 2019.

Širom Hrvatske počelo je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o mirovinskoj reformi, a pritom su angažirani i brojni naši članovi i povjerenici. Na našim stranicama možete pratiti medijska izvješća, priopćenja Sindikata i pogledati fotografije koje nam šaljete sa štandova na kojima građani potpisuju naše zahtjeve.

Akcija prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi spriječili dizanje dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina, trajat će do 11. svibnja. Organizatori0 pozivaju građane da svojim potpisima podrže zahtjeve triju sindikalnih središnjica – Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata.

– Pozivamo vas da svojim potpisom doprinesete ostvarivanju konačnog cilja – pravednijeg i socijalno osjetljivijeg društva u kojem je čovjek, a ne novac, mjerilo prema kojem se pišu zakoni i kreiraju pravila – poručuju organizatori.

U PONOĆ POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA ZA REFERENDUM PROTIV PRODULJUENJA RADNOG VIJEKA DO 67 GODINA U akciju uključeno 4.000 aktivista na 300 lokacija – jutarnji.hr

Istražili smo: Koje zemlje EU-a šalju ljude u mirovinu sa 67 godina? – t-portal.hr

 

https://nszssh.hr/vijesti/zasto-sam-potpisao-za-referendum-braniteljske-penzije-moze-rijesiti-samo-hdz-ali-za-to-trebamo-drzavnika-kakvog-nemamo/

 

Link na foto album.

Pristupačnost