Teme, događaji i aktivnosti

Otvorenje praktikuma u Varaždinu

U Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu 21. ožujka 2024. otvoren je praktikum sa simulatorom za vozače motornog vozila u sklopu Strukovnog centra izvrsnosti iz prometa i logistike. Na otvorenje su pozvani predstavnici NSZSŠH: predsjednica Nada Lovrić i glavni tajnik Jere Bilan, predstavnici domaćina povjerenik Varaždinske županije Zvonimir Lončar, povjerenik NSZSŠH u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin Željko Antunović. Veselio nas je ponovno susresti Dragana Brkića, našeg bivšeg povjerenika, sadašnjeg ravnatelja Srednje škole Arboretum Opeka Marčan, mjestu pokraj Vinice u Varaždinskoj županiji.

Pomoću simulatora vožnje učenik ima mogućnost potpunog treninga prije samog izlaska na cestu kao i mogućnost edukacije kako pravilno reagirati u različitim situacijama u prometu. Simulator se nalazi u kabini kamiona MAN, na vjetrobranskom staklu i na bočnim staklima kabine nalaze se veliki ekrani, a ekran se također nalazi na zidu kako bi se mogao pratiti tijek vožnje. U simulatoru se nalazi vozačko sjedalo koje se pomiče i vibrira kako bi osjećaj vožnje bio što realističniji.

Poziv za predstavnike NSZSŠH nije došao slučajno jer je predsjednica Nada Lovrić članica Upravnog vijeća Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO).

Pristupačnost