Teme, događaji i aktivnosti

Održani sastanci po podružnicama u Zaboku, Varaždinu, Rijeci i Prelogu

U Srednjoj školi Zabok u četvrtak, 29. veljače 2024. održan je sastanak podružnice NSZSŠH. Sastanku su nazočili predsjednica NSZSŠH Nada Lovrić, glavni tajnik Jere Bilan, pravna savjetnica Mirela Matijević-Erceg, povjerenik POS-a Krapinsko-zagorske županije Roman Balen i povjerenik podružnice Mislav Crnković.

U Građevinsko tehničkoj školi Rijeka 4. ožujka 2024. održan je sastanak gdje su nazočili predsjednica NSZSŠH Nada Lovrić, glavni tajnik Jere Bilan, pravna savjetnica Mirela Matijević-Erceg, povjerenica POS-a Primorsko-goranske županija Radmila Miletić i povjerenica podružnice Sonja Planinić.

U Srednjoj strukovnoj školi Varaždin 6. ožujka 2024. održan je sastanak gdje su nazočili predsjednica NSZSŠH Nada Lovrić, glavni tajnik Jere Bilan, povjerenik POS-a Varaždinske županije Zvonimir Lončar i povjerenica podružnice Štefica Erdec.

U Srednjoj školi Prelog 22. ožujka 2024. održan je sastanak gdje su nazočili predsjednica NSZSŠH Nada Lovrić, glavni tajnik Jere Bilan, pravna savjetnica Mirela Matijević-Erceg, povjerenik POS-a Međimurske županije Elvis Novak i povjerenica podružnice Anica Naranđa.

Na sastancima su prenesene cjelovite informacije o tijeku pregovora, o načinu izračuna uvećane plaće, objašnjen je čitav put od sastanaka radne skupine i prihvaćanja nižih koeficijenata od strane predstavnika nekih drugih sindikata i njihovog neočitovanja na Vladine prijedloge, da bi se kasnije obrušili na NSZSŠH i SHU i o agresivnoj kampanji putem društvenih mreža o iščlanjivanju zaposlenika iz NSZSŠH. U razgovoru s članovima prezentirane su aktivnosti NSZSŠH u proteklom periodu, kao i najave za sljedeće razdoblje. Članovi podružnica upoznali su čelništvo sindikata s problematikom unutar ustanove i u razgovoru su se pronalazili mogući putevi za njihovo rješavanje. Ovo je bila prigoda za jačanje sindikalizma među povjerenicima i članovima.

Pristupačnost