Aktualno

Od danas je koeficijent nastavnika s VSS 1,406 – 9. veljače 2021.

Zagreb, 9. veljače 2021. godine

PRIOPĆENJE

Danas, 9. veljače 2021. godine bit će isplaćene plaće u sustavu odgoja i obrazovanja.

Na današnji dan u potpunosti su se kroz povećanje koeficijenata i dodataka na plaće ispunili svi postavljeni zahtjevi u najvećem i najdužem štrajku i odgoju i obrazovanju koji je završen Sporazumom s Vladom Republike Hrvatske 2. prosinca 2019. godine.

Štrajkom je izboreno povećanje koeficijenata složenosti poslova za  6,11% za sve nastavnike, odgajatelje i stručne suradnike, kao i za tajnike i voditelje računovodstva s VSS i VŠS. Svim ostalim zaposlenicima u odgoju i obrazovanju kroz Sporazum o povećanju plaće ugovoreno je povećanje plaće za 6,11%. Ugovorena je dinamika povećanja u tri navrata kojom je zadnje povećanje planirano u veljači 2021. godine s plaćom za siječanj 2021. godine.

Danas je koeficijent nastavnika s visokom stručnom spremom 1,406, upravo kako je bilo i postavljeno u zahtjevima Sindikata.

Istovremeno je kao posljedica štrajka u odgoju i obrazovanju ugovoren i rast osnovice za plaće u javnim službama za 6,12% također u tri navrata. Uz malu odgodu druge faze povećanja osnovice, ona je u siječnju 2021. godine dostigla ugovoreno povećanje od 6,12 % i sada iznosi 6.044,51 kn.

Na taj način svim zaposlenicima u odgoju i obrazovanju u periodu od prosinca 2019. godine do veljače 2021. godine plaće su porasle najmanje za 12,23%.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih

u srednjim školama Hrvatske:

Branimir Mihalinec,prof.

________

Dodatak II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

Dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

Sporazum o dodatku na plaću 5.12.2019.

Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama

Pristupačnost