Najnovije vijesti

Nova akcija pomoći u potresu postradalim članovima Sindikata – 19. veljače 2021.

Zagreb, 19. veljače 2021.

Poštovane kolegice i kolege,

Dana 19. veljače 2021. godine Središnji odbor Sindikata donio je odluku o prikupljanju financijske pomoći za članove našeg Sindikata koji su stradali u razornom potresu.

Središnji odbor Sindikata donio je odluku da se prikupljena sredstva raspodjele na način da se 45% od ukupno prikupljenih sredstava  raspodijeli članovima s crvenim oznakama, 35% sredstava članovima sa žutim oznakama i 20% članovima s zelenim oznakama.

Akcija će započeti 22. veljače 2021. godine i trajati do 12. ožujka 2021. godine.

Akcija podrazumijeva da svaka sindikalna podružnica uplati iznos financijske pomoći na račun Fonda solidarnosti, pod posebnim pozivnim brojem za tu akciju. Svaka podružnica samostalno će donijeti odluku o visini iznosa pomoći.

Sva prikupljena sredstva s ovom namjenom, bit će posebno vođena na računu Fonda solidarnosti i po završetku akcije uplaćena na tekuće račune članova Sindikata prema kriterijima koje je usvojio Središnji odbor Sindikata.

Prema pristiglim informacijama iz sindikalnih podružnica radi se o ukupno 90 članova s evidentiranim oštećenjima i još 38 za koje još ne znamo kakve će kategorizaciju imati njihovi objekti. Ukupno je to 128 članova našeg Sindikata.

Prethodno, dana 22. siječnja 2021. godine uspješno je završena akcija Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u kojoj je prikupljena financijska pomoć za sve stradale u razornom potresu koji je pogodio Sisačko moslavačku, kao i dijelove Karlovačke i Zagrebačke županije.

Na poziv su se odazvale 193 sindikalne podružnice i posebno tri Područna odbora, a  prikupljeno je ukupno 175.450,00 kuna. Kako je Sindikat odmah nakon potresa na račun Crvenog križa Hrvatske uplatio simboličnih 11.000,00 kn za 11.000 članova, ukupno je uplaćeno na račun Crvenog križa 186.450,00 kuna.

Paralelno, Sindikat isplaćuje iz Fonda solidarnosti financijsku pomoć u iznosu 3.000,00 kn svakom članu koji je pretrpio veću štetu, a čiji su objekti označeni crvenom ili žutom oznakom statičara. Tako će se nastaviti i dalje.

Na web stranicama Sindikata objavili smo ogledni primjerak uplatnice, a za sve dodatne informacije o mogućnostima uplate povjerenici će se moći obratiti Tim dobit d.o.o.

Zahvaljujemo od srca svima koji su se do sada uključili u naše akcije kojima je naš Sindikat ponovno iskazao solidarnost, ovoga puta sa svima koji su stradali u ovom razornom potresu.

Uvjereni smo kako će akcija prikupljanja pomoći za naše članove biti još uspješnija.

 

S poštovanjem,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih
u srednjim školama Hrvatske:
Branimir Mihalinec, prof.

____

Ogledni primjerka za stradale u potresu

Pristupačnost