Najnovije vijesti

Mihalinec: Uvjeren sam da postoje županije u kojima škole mogu ići uživo – 14. prosinca 2020.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec bio je gost Dnevnika N1 televizije.

Komentirao je prelazak srednjih škola na online nastavu.

“Ja smatram da je pristup kakav je odredilo povjerenstvo i koje je odredilo da svaka županija i svaki grad određuje koji će model primjenjivati bio izvanredan. Ovo je jedan čisti politički pritisak da svi moraju prijeći na online. Ja sam uvjeren da postoje županije i gradovi gdje je dobra situacija i gdje se nastava može odvijati uživo. No, kako je da je, srednje škole će do kraja polugodišta raditi online”, rekao je Mihalinec.

Upitan što prelazak na online nastavu znači za učenike i profesore, rekao je da su učenici i nastavnici spremni, s obzirom na to da je to najavljivano.

“Mislim da će završetak ovog prvog polugodišta će proći relativno normalno. Većina škola je kombinirala A i C model. Škole u kojima je više nastavnika bilo u samoizolaciji nisu mogle ići s nastavom uživo i zato su radili online. Izuzetno je bitna nastava uživo, gdje postoji prava interakcija nastavnika i učenika”, kazao je Mihalinec.

Kaže kako je prelazak na online nastavu na proljeće bio ogroman izazov za sve.

“Samo zato jer su nastavnici imali dovoljne incijative volje i želje, većina je uspjela obaviti sve kako treba. Bio je ogroman problem što su mnogi nastavnici skoro cijele dane radili od jutra do mraka, ali ja vjerujem da većina više tako ne radi. Ogroman je problem što veliki broj ravnatelja ničim izazvan pozivaju da nastavnici moraju dolaziti u škole i iz škole održavati nastavu. Moraju putovati javnim prijevozom, izlagati se epidemiološkom riziku. Mi smo na to upozorili ministarstvo, ali od njih još nema nikakve upute prema ravnateljima”, rekao je zaključno Mihalinec.

____

Ministarstvo objavilo u kojim županijama od ponedjeljka kreće online nastava – N1

Pristupačnost