Aktualno

Održani 13. Sindikalni sportski susreti u Rovinju od 3.-6. listopada 2024.

Sindikalni sportski susreti Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske održani su u turističkom naselju Amarin u Rovinju od 3.-6. listopada 2024. gdje su se okupili članovi sindikata i njihovi gosti iz cijele Hrvatske. Na sportske susrete koji potiču druženje i timski duh među članovima NSZSŠH prijavilo se preko 800 sudionika. Oni su s entuzijazmom sudjelovali u različitim sportskim disciplinama.

Rovinj, prelijepi istarski grad poznat po svojoj mediteranskoj klimi bio je idealno mjesto za održavanje ovogodišnjih sportskih igara. Kiša koja je padala nije omela dobro raspoloženje. Zbog kiše je dio sportova bio prebačen u rovinjske sportske dvorane. Članovi su se natjecali u nogometu, odbojci, kuglanju, tenisu i stolnom tenisu, potezanju konopa, pikadu, beli i šahu. Uz natjecateljski duh, igre su bile prilika za opuštanje, međusobno upoznavanje i jačanje veza među članovima Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjih škola Hrvatske.

Predsjednica NZSSŠH Nada Lovrić pozdravila je sve sudionike susreta te proglasila sportske susrete otvorenim. Na kraju natjecanja predsjednica Nada Lovrić svečano je uručila nagrade pobjednicima u obliku pehara, medalja i poklon paketa. Kako bi susreti bili uspješno organizirani pobrinule su se djelatnice Ureda NSZSŠH Sandra Rubil i Mirela Matijević Erceg kao i voditelji pojedinih sportova. Natjecanje u karaokama i dodjelu priznanja nadahnuto je vodio glavni tajnik Jere Bilan.

Pored sportskog dijela, igre su bile obogaćene pratećim programima. Svako večer organizirane su zajedničke zabave gdje su sudionici mogli sudjelovati u pub-kvizu, natjecati se u karaokama i plesati uz živu glazbu.

Ovaj događaj podsjetio je sve sudionike na važnost ravnoteže između poslovnih obveza i slobodnog vremena, te na značaj zajedništva u borbi za prava zaposlenika.

Zajedništvo i umrežavanje stvoreno na sportskim susretima važno je za uspješno djelovanje NSZSŠH u nekim budućim sindikalnim akcijama usmjerenim za poboljšanje materijalnog statusa, zaštitu dostojanstva, kao i za jačanje društvenog i ekonomskog položaja naših članova.

Sindikalni sportski susreti u Rovinju ponovno su potvrdili svoju važnost, ne samo kao sportski događaj, već kao simbol sindikalnog zajedništva. Sudionici su se vratili svojim radnim mjestima s obnovljenom energijom, zadovoljstvom i uspomenama koje će ih pratiti do sljedećeg susreta.

FOTOGALERIJA

Jere Bilan

Glavni tajnik NSZSSH

Pristupačnost