Najnovije vijesti

6. dani strukovnih nastavnika

U razdoblju od 12. 4. 2022. do 14. 4. 2022. u Šibeniku održani su 6. dani strukovnih nastavnika na kojima je sudjelovalo preko 450 sudionika. Na poziv ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih gospodina Mile Živčića predsjednica i glavni tajnik NSZSŠH bili su gosti ove važne manifestacije s glavnom temom –  „Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“.

Strukovno obrazovanje iznimno je važno područje u obrazovanju Republike Hrvatske iz kojeg dolazi najveći broj naših članova pa smo sa zadovoljstvom pratili planirane aktivnosti za unapređenje strukovnog obrazovanja.

Između ostalog bila je to prilika kontaktirati savjetnike koji provode stručno-pedagoške nadzore ali i prate napredovanje zaposlenika koji su nam iznijeli svoje viđenje sustava ali i probleme s kojima se susreću. Naravno, kontaktirali su nas i naši članovi iz pojedinih škola i prenijeli nam specifičnosti svog sindikalnog rada.

Osobito nam je drago što smo ostvarili čitav niz kontakata s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja te u nešto opuštenijoj atmosferi razmijenili stavove vezene iz uz skori početak pregovora za granski kolektivni ugovor u srednjim školama ali i o ostalim problemima koji se u sustavu obrazovanja pojavljuju.

Više o održanoj manifestaciji na linku:

https://danistrukovnihnastavnika2022.weebly.com/

Pristupačnost