Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
  O sindikatu Jos
 
Čelništvo  
Tijela Sindikata  
Akti Nezavisnog sindikata  
Službe Nezavisnog sindikata  
Zaštita privatnosti osobnih podataka  
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE  
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Zaštita privatnosti osobnih podataka

Izjava o politici zaštite privatnosti osobnih podataka za Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (dalje u tekstu: Sindikat) posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Politika zaštite privatnosti uređuje odnos prema podacima koje Sindikat prikuplja prilikom učlanjenja u Sindikat te pri ostvarenju članskih prava i obveza.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik“). Sindikat prikuplja osobne podatke članova na način da ih članovi izričito i dobrovoljno, pisanim putem, daju pri učlanjenju u Sindikat ili pri ostvarenju članskih prava i obveza, čime pristaju na njihovo korištenje.

Osobni podaci moraju biti zakonito, pošteno i transparentno obrađivani s obzirom na ispitanike.

Korištenje i otkrivanje osobnih podataka

Sindikat će koristiti osobne podatke članova u svrhu identifikacije i evidencije članova, komunikacije s članovima, informiranja članova o sindikalnim aktivnostima, izvršavanja svojih zakonskih obveza te prava i obveza članova Sindikata.

Sindikat neće učiniti na bilo koji način dostupnima podatke članova trećim osobama. Izvršitelj obrade podataka, zaposlenici Sindikata i sindikalni povjerenici obvezni su poštivati povjerljivost podataka članova i pridržavati se općih akata Sindikata.

Ažuriranje osobnih podataka

Sindikat je obvezan poštivati povjerljivost podataka. U slučaju promjene osobnih podataka molimo članove da o promjenama obavijeste Sindikat kako bi se osobni podaci ispravili ili ažurirali.

Osobe koje ne žele primati obavijesti Sindikata na e-mail adrese mogu se odjaviti od primanja obavijesti sljedeći upute na zaprimljenoj e-mail poruci.

Prava ispitanika

Ispitanik ima posebice pravo na pristup njegovim podacima, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor.

Automatsko bilježenje podataka

Pristupom mrežnim stranicama Sindikata bilježe se automatski opće informacije koje nisu osobne (broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranicama, pregledavan sadržaj). Te se informacije koriste kako bi Sindikat procijenio privlačnost svojih mrežnih stranica te unaprijedio sadržaj i funkcionalnost stranica.

Sigurnost podataka

Sindikat ulaže velike napore te upotrebljava tehničke i organizacijske mjere kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka, pri čemu su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenoga pristupa te neovlaštenog izdavanja.

Radi sigurnosti podataka na mrežnim stranicama računalni sustav koristi programe koji prate posjete na mreži te prepoznaje neovlašten pokušaj izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji izmjene podataka na mrežnim stranicama Sindikata strogo su zabranjeni.

Kolačići – Cookies

Sindikat pridržava pravo koristiti kolačiće na mrežnim stranicama Sindikata.

Kolačići predstavljaju skup podataka koji služe kao anonimni individualni identifikator, što mrežnim stranicama Sindikata omogućava prepoznavanje drugog računala pri sljedećem posjećivanju mrežnih stranica Sindikata.

Kolačići ne sadrže osobne podatke, nego omogućuju brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koji su se već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja mrežnih stranica Sindikata.

Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića s mrežnih stranica Sindikata tako da u izborniku u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

Ankete i upitnici

Povremeno na našim mrežnim stranicama provodimo ankete i upitnike. Podaci koje prikupimo tim anketama i upitnicima koriste se isključivo za potrebe Sindikata. Ako na našoj stranici objavimo uzorak odgovora na anketu, takav uzorak ne sadržava osobne podatke.

Veze s drugim stranicama

Mrežne stranice Sindikata mogu sadržavati veze s drugim mrežnim stranicama izvan Sindikata, a na koje se ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti. Kad napuštate mrežne stranice Sindikata molimo da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na drugim mrežnim stranicama koje prikupljaju osobne podatke.

Promjene izjave o politici zaštite privatnosti

Svaka promjena izjave o politici zaštite privatnosti bit će donesena i objavljena na način kao i izjava o politici zaštite privatnosti.

Sve upite vezane za zaštitu osobnih podataka članovi mogu uputiti službeniku za zaštitu osobnih podataka, na adresu: ana.saric@nszssh.hr, ili na adresu NSZSŠH, Trg Republike Hrvatske 4/II, ili na telefon: +385 1 4851 629.

Zagreb, 25.05.2018. godine

 

ANKETA
Online natava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO