Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Redovna izvještajna skupština NSZSŠH - 19. listopada 2018.

REDOVNA IZVJEŠTAJNE SKUPŠTINE

Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

od 19. do 21. listopada 2018. godine

 

 

 

 

 

 

U petak, 19. listopada u primoštenskom hotelu Zora počela je redovna izvještajna skupština Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Skupštini je prisustvovalo više od 260 povjerenika našeg Sindikata, a skupština je počela minutom šutnje u znak sjećanja na preminule kolegice i kolege.

Prema dnevnom redu na početku su povjerenici Skupštine izabrali povjerenstva nužna za njeno provođenje te radno predsjedništvo kojem je predsjedala Nada Lovrić. Skupštinu je prvo pozdravio i poželio joj dobar i uspješan rad predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec, te posebni gost, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovana dr. Igor Radeka.

U ime svih povjerenika i članova predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec zahvalio je na njihovom doprinosu povodom umirovljenja kolegi povjereniku POS-a Međimurske županije Josipu Bajsiću te povjerenici Tehničke škole Bjelovar Bruneti Gavran.

  

  

  

U svom je uvodnom govoru predsjednik Sindikata naglasak stavio na aktualne pregovore sindikata javnih službi sa predstavnicima Vlade RH o zahtjevima sindikata za povećanjem osnovice plaća u javnim službama. Svi prijedlozi koji stižu iz Vlade za sada su za sindikate neprihvatljivi, jer je dug prema zaposlenicima javnih službi  veći od 18%. Naravno da na Vladine prijedloge u konačnici neće utjecati ništa drugo nego pritisak članstva izražen na razne, pa i najradikalnije načine. Stoga je g. Mihalinec uputio poziv povjerenicima i članstvu da budu spremni na burnu jesen.

Slijedila su izvješća o radu predsjednika Sindikata, glavnog tajnika i Nadzornog odbora koja su u kasnim večernjim satima bila i velikom većinom glasova prihvaćena.

 

Subotnji rad Skupštine započeo je izlaganjem pomoćnika ministrice g. Vlade Prskala o reformi strukovnog obrazovanja koju su povjerenici pratili s velikom pažnjom zbog mnogih medijskih napisa koji u zadnje vrijeme bacaju iskrivljenu sliku na te reforme.

Skupštinu NSZSŠH posjetila je i obratila se povjerenicima i ministrica znanosti i obrazovanja gđa. Blaženka Divjak. Govoreći o reformama koje MZO provodi i teškoća i otporima s kojima se pritom susreće, ministrica Divjak izrazila je zadovoljstvo suradnjom sa Sindikatom kao i uvjerenje da će povjerenici i članovi sudjelovati u promjenama u našem školstvu.

Gđa. Divjak i g. Prskalo odgovarali su zatim i na pitanja povjerenika od kojih su neka za njih bila i prilično „škakljiva“. Isticala su se pitanja o provođenju dualnog strukovnog obrazovanja i njegovim nedostacima te o kurikularnoj reformi.

  

  

  

Radionicu o novom Granskom kolektivnom ugovoru održao je predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec i pojasnio niz novih odredbi ugovora koje su izazivale nedoumice ili nerazumijevanja. Posebno se to odnosi na teme rada sa učenicima sa individualiziranim pristupom i prilagođenoj nastavi te na problematiku troškova prijevoza na posao. Povjerenici su imali prigodu predsjedniku i glavnom tajniku postaviti i niz pitanja vezana uz GKU.

U radionici o putevima pravne zaštite sudjelovale su pravnice iz pravne službe Sindikata Mirela Matijević – Erceg te Ana Šarić kao i glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić. Ana Šarić govorila je o pravima iz radnog odnosa, a Mirela Matijević Erceg je o ugovorenim pravima i njihovoj zaštiti u Granskom kolektivnom ugovoru.

U zadnjem dijelu skupštine održana je i prezentacija AZ Treći horizont dobrovoljni mirovinski fond.

Kao i svaka skupština tako je i ova završila svečanom večerom i zabavom uz odličnu muziku i ples.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO