Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Oko 2000 nastavnika i 74 ravnatelja dobit će veće mjesečne plaće - 1. rujna 2018.

Ravnatelji i učitelji škola uključenih u eksperimentalnu reformu "Škola za život" dobit će povišicu na plaće u iznosu do 15 posto. U školama su u petak dobili informaciju Ministarstva obrazovanja kako će povišica biti osigurana kroz isplatu prekovremenog rada.

Ukupno veće mjesečne plaće dobit će oko 2000 nastavnika i 74 ravnatelja, uključenih u pripremu reforme koja počinje prvim danom nastave, 3. rujna. Pismo Lidije Kralj, pomoćnice ministrice, prenosimo u cijelosti:

"Poštovane ravnateljice i ravnatelji,

ukoliko učitelji koji sudjeluju u eksperimentalnom programu 'Škola za život' sve svoje poslove ne mogu obaviti u redovitom radnom vremenu te se kroz takav angažman ukazuje potreba za prekovremenim radom, mišljenja smo da iznimno navedenim učiteljima treba odobriti isplatu prekovremenih sati.

Sukladno Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (Narodne novine, broj 51/18) propisano je da je prekovremeni rad zaposlenika svaki rad duži od punog, odnosno nepunog radnog vremena. Ako zaposlenik radi prekovremeno ukupno trajanje rada zaposlenika ne smije biti duže od pedeset (50) sati tjedno odnosno duže od sto osamdeset (180) sati godišnje. Poslodavac je dužan zaposleniku prije početka prekovremenog rada uručiti pisani nalog o potrebi za takvim radom, a ako ga priroda prijeke potrebe u tome onemogućava, poslodavac je dužan pisani zahtjev uručiti radniku u roku od sedam dana od dana od kada je prekovremeni rad radniku usmeno naložen.

S obzirom na činjenicu da se navedeni prekovremeni sati neće odnositi na nastavne sate, iste je potrebno obračunati na način da se vrijednost prekovremenog sata uveća za 50%. Dakle, pri obračunu prekovremenog sata neće se obračunavati i stručno-metodičke pripreme (element u COP-u za takav prekovremeni rad je 1180).

Molimo vas da vodite brigu da broj prekovremenih sati ne prelazi 15 % ukupnog broja radnih sati mjesečno po djelatniku te da je broj prekovremenih sati u korelaciji s brojem sati rada u razredima koji su uključeni u eksperimentalni program. Izuzetno je važno da svi djelatnici aktivno sudjeluju u pripremama za eksperimentalni program koje se provode u virtualnim učionicama jer će se evidencije o prekovremenim satima i aktivnom sudjelovanju u virtualnim učionicama povezivati.

Molimo ravnatelje da nam na kraju svakog mjeseca dostave tablicu s popisom djelatnika i brojem prekovremenih sati. Naši koordinatori će vam tijekom rujna dostaviti predložak za spomenutu evidenciju.

Za sva pitanja smo vam na raspolaganju u virtualnoj učionici za ravnatelje.

Želimo vam uspješnu novu školsku godinu i vidimo se u ponedjeljak.".

/jutarnji.hr/

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO