Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Za reforme za ljude: upute organizatora - 12. travnja 2018.

SINDIKATIMA MATICE

POVJERENICIMA PODRUŽNICQA I PODRUČNIH ODBORA NEZAVISNOG SINDIKATA ZAPOSLENIH U SREDNJIM ŠKOLAMA HRVATSKE 

ČLANSTVU

 

Poštovani,

ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog praznika rada održat će se 1. svibnja 2018. godine u Zagrebu, prosvjednom povorkom sindikata pod nazivom ZA REFORME ZA LJUDE u organizaciji Matice hrvatskih sindikata i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Okupljanje svih sudionika predviđeno je ispred Radničkog doma na Trgu kralja Petra Krešimira IV br. 2 u periodu od 10.00 do 10.30 sati, a povorka će prema Parku Maksimir krenuti u 11.00 sati.

 

Slijedom odluke Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata od 23. ožujka 2018., naš sindikat je kao članica Matice hrvatskih sindikata i organizacijski i akcijski u potpunosti uključen u ovu manifestaciju.

-  U toku su sve pripremne radnje oko organizacije ove aktivnosti od logističkih priprema do koordinacijskih sastanaka i dogovora predstavnika sindikata sudionika akcije.

- Povjerenici područnih odbora Sindikata su obvezni ovogodišnje obilježavanje međunarodnog praznika rada aktualizirati na sjednicama Područnih odbora Sindikata (koje slijede u narednom tjednu) te sa povjerenicima podružnica utvrditi organizaciju i način dolaska  sudionika a prema detaljnim uputama koje slijede. 

- Sindikati su preuzeli obvezu cjelovitog angažmana na dizanju motivacije i osiguranju odaziva članstva i dolaska na prvosvibanjsku prosvjednu povorku. Slijedom toga svaki povjerenik podružnice i područnog odbora sindikata obavezan je cjelovito informirati članstvo i sve zainteresirane zaposlenike o zahtjevima sindikata i o organizaciji prosvjedne aktivnosti.

- Na razini Matice hrvatskih sindikata među sindikatima utvrđene su regionalne koordinacije sindikata koje će  biti zadužene za organizaciju dolaska sudionika prosvjeda. Glavni koordinatori u ime sindikata su povjerenici Područnih odbora Sindikata na razini županijskih središta te povjerenici podružnica Sindikata iz srednjoškolskih ustanova iz manjih gradova na razini županija. Svi su uključeni u regionalne mreže koordinatora sa otvorenom e-mail i mob komunikacijom sa koordinatorima drugih sindikata sudionika prosvjeda.

- Glavni koordinatori-povjerenici POS-a će u komunikaciji sa koordinatorima drugih sindikata Matice s popisa (SHU, NSZVO i HSSMS-M, prema popisu koji ćete dobiti) koordinirati organizaciju dolazaka sudionika iz područnih odbora tih regija  te osigurati autobusni prijevoz s područja. Troškove organiziranog prijevoza s područja po udjelu naših sudionika prosvjeda  snosi središnjica Sindikata.

Sa svrhom  aktualizacije razloga ove prosvjedne akcije među članstvom i drugim zaposlenicima, promicanja interesa i dizanja motivacije za sudjelovanje u prosvjedu izložite Plakat akcije i letak ZA REFORME ZA LJUDE. Također redovitom poštanskom pošiljkom u sve srednjoškolske ustanove u kojima je organiziran naš sindikat s početka sljedećeg tjedna stići će po dva plakata i desetci letaka.

Povjerenici podružnica Sindikata su obvezni plakate staviti na oglasne ploče Sindikata i vidljiva mjesta u srednjoškolskoj ustanovi.

Letke dostavite što većem broju članova Sindikata i zainteresiranih zaposlenih. U svakodnevnoj komunikaciji sa članstvom i drugim zaposlenicima promovirajte ideju sudjelovanja u zajedničkoj prosvjednoj povorci za reforme za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Sve nove i potrebne informacije dostaviti ćemo Vam pravovremeno.

S uvjerenjem da ćemo ovu sindikalnu i građansku aktivnosti odraditi ponosno i dostojanstveno!

 

Glavni tajnik Sindikata

Nijaz Karić

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO