Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Ured Sindikata u Sisačko - moslavačkoj županiji - 21. rujna 2017.

Ured Sindikata boravio je dva dana u Sisačko - moslavačkoj  županji. Nastavak je to projekta  Ured Sindikata u Područnom odboru Sindikata.

U Sisačko moslavačkoj županiji boravili su predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec, glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić i pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg. Izuzetan domaćin je bio povjerenik Područnog odbora Sindikata Sisačko moslavačke županije Tomislav Dovranić.

Isplaniran je intenzivni rad u dva dana. U utorak, 19. rujna 2017. održane su dvije tribine: prva u Tehničkoj školi u Sisku, a druga istog dana u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku, a nakon toga i sastanak POS-a. Drugog dana planiran je sastanak u Uredu Sisačko moslavačkog župana, te sastanak u Srednjoj školi u Petrinji. U terminima svih sastanaka pravne savjete davala je pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg.

Teme tribina bile su: budući pregovori o Temeljnom i Granskom kolektivnom ugovoru, aktualnosti u srednjoškolskom sustavu, buduće sindikalne aktivnosti. Otvorene su teme o aktualnostima u srednjoškolskom obrazovanom sustavu: Nacionalni program reformskih mjera u kojem se predviđa uvođenje dualnog sustava strukovnog obrazovanja, izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, kao i Zakona o strukovnom obrazovanju i Zakona o obrazovanju odraslih. Članovi su informirani o aktualnostima u Sindikatu, kao i o uvođenju Blagajne uzajamne pomoći.

U Tehničkoj školi Sisak uz članove Sindikata iz te škole sudjelovali su i kolege iz Industrijsko obrtničke škole Sisak.  Raspravljalo se o svim temama, a naročito je zanimljiva bila rasprava o strukovnom obrazovanju. U Tehničkoj školi u Sisku ove se školske godine provode tri nova strukovna kurikuluma. Razgovaralo se o problematici sve manjeg broja učenika, kao i o načinima kako strukovno obrazovanje učiniti privlačnijim roditeljima i učenicima. Odlučan domaćin je bio povjerenik Damir Babić.

    

Susret u Srednjoj školi Viktorovac

U Srednjoj školi Viktorovac uz članove Sindikata iz te škole na tribini su sudjelovali i članovi POS-a Sisačko - moslavačke županije. Kako je i ta škola strukovna prevladavale su teme o strukovnom obrazovanju. Za ugodnu atmosferu pobrinula se povjerenica Marica Kirin.

Nakon tribine održan je sastanak POS-a. Razgovaralo se o organizacijskim problemima u podružnicama. Dogovoreno je kako će se uskoro održati i sastanci u udaljenim podružnicama u Novskoj i Kutini, kao i Hrvatskoj Kostajnici.

Drugog dana održan je sastanak u Uredu župana Sisačko - moslavačke županije. Delegaciju Sindikata primili su zamjenik župana Ivica Celjak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov. Razgovaralo se o obvezama županije prema zaposlenicima srednjoškolskih ustanova iz TKU-a: naknadi troškova prijevoza i sistematske preglede. Otvorene su sve teme vezane uz unaprjeđenje kvalitete srednjoškolskog obrazovanja kao i stvaranja boljih uvjeta za rad. U županiji je velik problem iseljavanje stanovništva, a time i manjak učenika u školama. Uspostavljeni su temelji za socijalno partnerstvo.

  

  

Srednja škola Petrinja

Nakon sastanka u županiji održana je tribina u Srednjoj školi u Petrinji. I ovdje su otvorene sve najavljene teme. Kao i u Sisku problem je sve manji broj učenika, kao i manjak mjesta i interesa  obrtnika i poduzetnika za obavljanje praktične nastave i stručne prakse. Dobra domaćica bila je povjerenica Gordana Šelendić, a sastanak je zaključen degustacijom školskih proizvoda.

Dva dana u Sisačko moslavačkoj županija popraćena su obilnom kišom, ali su prošla  prebrzo. Dogovoreno je kako će se takvi posjeti županiji nastaviti, te da je važno da se tribine i sastanci održe u svim srednjoškolskim ustanovama u županiji.

Tomislav Dovranić i njegove kolegice i kolege iz POS-a  iskazali su se kao sjajni domaćini.

  

U Tehničkoj školi Sisak

 

 

 

 

 

 

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO