Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Rezultati ankete o produžnoj nastavi i zaključivanju ocjena na polugodištu - 10. lipnja 2017.

Prije nekoliko dana zamolili smo putem newslettera naše članice i članove da nam odgovore na dva pitanja vezana uz naše svakodnevne poslove u školama. Podsjećamo, pitanja su se odnosila na probleme zaključivanja ocjena na kraju polugodišta i produžne nastave na kraju nastavne godine. Pri tome smo bili motivirani prvenstveno pružanjem informacija i davanjem orijentira našim sindikalnim predstavnicima u razgovorima u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Od samog uvođenja prakse prestanka zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta, to je pitanje izazivalo mnoge rasprave i različita mišljenja. S jedne se strane naglašavala potreba rasterećenja učenika od nepotrebnog stresa, a s druge su mnogi naglašavali kako se time doprinosi "kampanjskom" učenju. Stav je našeg Sindikata bio da bi se postojeća praksa trebala nastaviti, odnosno da i dalje ne bismo trebali zaključivati ocjene na kraju prvog polugodišta. Vaši odgovori putem newslettera nisu, međutim, potvrdili taj stav: ukupno se anketi odazvalo 1371 članica i članova našeg Sindikata, a 713 ili 52% bilo je za trajno ukidanje zaključivanja ocjena, dok je vas 658 ili 48% bilo protiv. Podijeljenost članstva po tom pitanja time onemogućuje našim predstavnicima da zastupaju bilo pozitivan bilo negativan stav po pitanju zaključivanja ocjena na kraju polugodišta, tj. stav će Sindikata biti neutralan.

Drugo se pitanje u našoj anketi odnosilo na uvođenje produžne nastave u naše škole, a ta je odluka Ministarstva izazivala jak otpor pa i ogorčenje nastavnika. Naravno, razlog je bio taj što je MZO odlučno odbio svaku mogućnost da se produžna nastava dodatno plaća. Po ovom pitanju stavovi su članova Sindikata bili mnogo određeniji: 86.6%  (1198 glasova) vas koji ste odgovorili na anketno pitanje izrazilo se za ukidanje produžne nastave, dok je 13.4% (186 glasova) bilo protiv. Taj je rezultat ujedno i jasan naputak i podrška čelnicima Sindikata o stavu koji će zastupati u pregovorima s MZO.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj anketi i time pridonijeli boljem i kvalitetnijem zastupanju članstva u pregovorima s Ministarstvom!

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO