Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Potpisano je produženje Temeljnog kolektivnog ugovora - 9. ožujka 2017.

Produženje TKU-a potpisano je do 1. kolovoza 2017. g. do kad pregovaračke strane moraju dogovoriti odredbe novog, trajnog TKU-a. Produženje primjene ovog ugovora je moguće do 1. studenog. 

Ugovor je potpisalo deset od jedanaest sindikata u javnim službama.   

Potpisan TKU jamči isplatu regresa u 2017. godini svim zaposlenicima u javnim, ali i državnim službama. Osigurava i isplatu prosvjetnog dodatka, tj. dodatka na osnovicu za plaće u iznosu od 13, 72%. Pregovori o novom TKU-u ili o izmjenama TKU-a započet će najranije u svibnju 2017. godine. Ugovorena prava iz TKU-a odnose se na sve zaposlene u javnim službama, pa i onima koji su odbili potpisati TKU. Sindikati su uspješno odbacili ideju Vlade RH koju je podržavao i sindikat Preporod o reguliranju prava zaposlenika pravilnicima o radu, što bi po njih moglo imati razorne posljedice. Srećom, prevladao je razum i Vlada RH je prihvatila stajališta većinskih sindikata javnih službi i u vremenu “cajtnota” prihvatila njihov prijedlog o sklapanju TKU-a s kraćim vremenom trajanja. 

  

Nažalost, nečasnu ulogu u pregovorima opet je odigrao sindikat Preporod odnosno njegov predsjednik Željko Stipić čije izjave mediji tako rado prenose. Predsjednik Matice Vilim Ribić nije iznenađen nepotpisivanjem ugovora od strane Preporoda kao ni njegovim tvrdnjama da većinski sindikati nisu ništa ispregovarali unatoč tome što će pravi pregovori tek nastupiti. "Postoje šarlatani i u sindikatu, a ne samo u politici i u medijima," ustvrdio je Ribić. Upitan za komentar postupka školskog sindikata Preporod, ministar Ćorić rekao je kako je zatečen time no da uvijek postoje oni koji ne drže da je postignuti dogovor adekvatan. 

S Vladom RH usuglašen je i stav kako će se po istom principu s kraćim vremenom primjene sklapati i Granski kolektivni ugovori. Prijedlog je našeg Sindikata da to bude do 1. rujna 2017. godine. Prema očekivanjima, sindikat Preporod nije želio postići dogovor o sastavu pregovaračkog odbora za Granski ugovor za srednjooškolske ustanove, te će se sukladno propisima taj odbor do dogovora sastojati od po jednog predstavnika NSZSŠH i jednog predstavnika sindikata Preporod. Za člana pregovaračko odbora našeg Sindikata imenovan je predsjednik sindikata Branimir Mihalinec. 

_____

Potpisan privremeni kolektivni ugovor za rad u javnoj službi - hr.n1info.com


Obavijest o sastavu pregovaračkog odbora NSZSŠH
ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO