Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Nastavlja se projekt zadarske sindikalne stanogradnje - 20. kolovoza 2016.

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

točno nakon četiri godine od početka projekta sindikalne stanogradnje u Zadru, koja je uspješno  završena sredinom prošle godine izgradnjom triju stambenih zgrada u gradskoj četvrti Višnjik (prvih u Zadru s A+ energetskim certifikatom) na adresi Nikole Tesle 14 B, 14 C i 14 D, nastavlja se projekt  zadarske sindikalne stanogradnje.

Tvrtkom Sigma Matica stanogradnja upravlja osam udruženih sindikata: Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanost i visokog obrazovanja, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Sindikat policije Hrvatske, Sindikat pravosudne policije Hrvatske, Sindikat zaposlenih u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske i Nezavisni sindikat knjižničara Hrvatske.

Naša tvrtka Sigma Matica stanogradnja nastavlja uspješni projekt stanogradnje u Zadru etapnom izgradnjom četiriju novih stambenih zgrada istog koncepta, kvalitete i energetske razine gradnje neposredno iznad spomenutih triju. Završeno je njihovo projektiranje te započelo ishođenje lokacijske i građevinske dozvole.

Prve tri nove zgrade bit će smještene iza triju postojećih, a četvrta iznad Dječjeg vrtića Pčelica (koji je u vlasništvu Grada Zadra). Između postojećih i novih zgrada izgradit će se dvotračna dvosmjerna cesta s nogostupom za pristup Dječjem vrtiću i novim zgradama. Zgrade će biti nešto veće od postojećih: dok su prve tri imale svaka po 40 stanova, nove zgrade će imati svaka po 58 stanova.

Očekujemo da će se sve potrebne dozvole za gradnju dobiti do kraja 2016. godine, tako da bi gradnja prvih dviju zgrada položenih do ulice Nikole Tesle trebala započeti početkom 2017. godine. Nakon šest do osam mjeseci od početka gradnje prvih dviju zgrada nastavit će se gradnja preostalih dviju. Završetak gradnje svake etape predviđa se nakon 12 mjeseci od početka gradnje.

Nastavlja se postojeći projekt sindikalne stanogradnje u Zadru, po kojem se 50% stanova gradi za članove sindikata, a druga polovica za tržište. U cjelokupni projekt stanogradnje udruženi sindikati su krenuli kako bi svojim članovima omogućili povoljniju kupnju stanova bez profita investitora uz povoljniju kreditnu liniju. Tako se nastavlja i u ovoj etapi stanogradnje gradnja s istim izvođačem - tvrtkom Lavčević Zadar d.o.o., te istom kreditnom bankom kao i kod prethodnih triju zadarskih zgrada - RBA-Raiffeisenbank Hrvatska.

Ovoga puta, stjecajem okolnosti, cijena četvornoga metra stana ipak će biti nešto veća od prvih triju zgrada - za protuvrijednost od 100 eura. Dva su razloga tome: 1. najvećim dijelom zbog toga što je u međuvremenu promijenjen Zakon o gradnji na način da se PDV plaća na svaki četvorni metar izgrađenog stana, dok se prije toga plaćao na četvorni metar građevinskog zemljišta na kojem je izgrađena stambena nekretnina; 2. manjim dijelom i zbog toga što je spomenuta pristupna cesta obveza graditelja na toj lokaciji kako bi Grad Zadar u isto vrijeme dobio kvalitetan pristup svom Dječjem vrtiću, a budući da se pristupna cesta nalazi na građevinskoj parceli na kojoj gradimo četiri nove zgrade, ona također nešto poskupljuje cijenu gradnje.

Zbog toga će cijena sindikalnog kvadrata stana biti u protuvrijednosti od 1.490 eura, s 4.000 eura za parkirališno mjesto ispred zgrade ili 6.000 eura za mjesto u podzemnim garažama koje će se izgraditi i ispod novih zgrada (cijene parkirališnih mjesta su identične cijenama kod prvih triju zgrada, a podzemna ili nadzemna lokacija parkirališnog mjesta i dalje će se određivati u skladu s veličinom stana koji se kupuje). Cijena komercijalnog kvadrata stana koji će se prodavati na tržištu bit će u
protuvrijednosti 1.790 eura po četvornom metru i iz te cijene će se pokrivati troškovi poslovanja tvrtke Sigma Matica stanogradnja.

S obzirom na zadovoljstvo ravnotežom kvalitete i cijene dosadašnje gradnje, interes za nastavak stanogradnje je velik - kako među članovima sindikata tako i na tržištu. Tri ranije izgrađene zgrade brzo su rasprodane, ne samo prva polovica stanova među članovima udruženih sindikata nego i druga polovica na tržištu.

U sklopu prvog projekta u Zadru 16 članova Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kupila je stanove.

Ovim putem obavještavamo sve naše zainteresirane članice i članove Sindikata koji to već nisu napravili da čim prije iskažu svoj interes za kupnju stana popunjavanjem anketnog upitnika koji se nalazi na ovom linku, na kojem je i puno više podataka o ovom projektu zajedno s projektima svih stanova.

Svi na taj način registrirani zainteresirani članovi sindikata vrlo brzo će biti kontaktirani iz tvrtke Sigma Matice stanogradnje kako bi se uskoro završio postupak odabira stanova i provjere kreditne sposobnosti članova koji planiraju kupnju stambenim kreditima, te se na taj način u dogledno vrijeme izabrali kupci stanova.

 

S poštovanjem,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih

u srednjim školama Hrvatske:

Branimir Mihalinec, prof.

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO