Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Izvještajna skupština NSZSŠH 2014. Tuheljske toplice

8. studenog 2014.

Redovna izvještajna skupština Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske započela je danas s radom u hotelu WELL u Tuheljskim Toplicama. Izaslanicima Skupštine na početku se obratio predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec govoreći o daljnjim i stalnim nastojanjima Vlade RH na umanjenju naših primanja te ističući potrebu još jačeg i čvršćeg sindikalno organiziranja.

Na samom početku Skupštine predsjednik se Sindikata u ime svih naših članica i članova oprostio od bivših povjerenika područnih odbora Nade Čajko i Petra Perkovića. Uz prigodne poklone i cvijeće Skupština je svojim zaslužnim povjerenicima zahvalila velikim pljeskom.

    

Nakon kratke diskusije i glasovanja o članovima radnog predsjedništva, za voditeljicu Skupštine izabrana je Branka Pavoković, povjerenica POS-a Virovitičko – podravske županije, te su zatim izabrani članovi Verifikacijske komisije. Za novu članicu Nadzornog odbora izabrana je Mirela Maričić iz POS-a Splitsko – dalmatinske županije.

Izvješća o radu predali su Skupštini predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec i glavni tajnik Nijaz Karić. U svom je izlaganju predsjednik dotaknuo glavna područja rada kojima se Sindikat bavio tijekom ove godine. Izaslanike Skupštine izvijestio je o novom načinu organizacije financijskog poslovanja Sindikata o čemu će danas Skupština odlučivati. Predsjednik je podsjetio na ovogodišnju borbu protiv namjere Vlade o uvođenju outsourcinga i organizaciji i trudu uloženom u prikupljanje potpisa za referendum od mnogobrojnih naših članova. Ova je godina protekla i u znaku borbe protiv promjena Zakona o radu, a rezultirala je donošenjem tek malo prilagođenog zakona. Obrazovanje je dobilo i novog ministra s kojim se, za razliku od prethodnog, može razgovarati, ali koji je naslijedio staru i krutu ministarsku strukturu.

    

Glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić govorio je o aktivnostima Sindikata tijekom prošle godine te posebno o pregovorima o novom Granskom kolektivnom ugovoru i referendumu održanom povodom toga. Dobar dio svog govora glavni je tajnik posvetio i organizacijskim problemima Sindikata.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Vlado Burčak.

    

U energičnoj, na trenutke oštroj, ali fair raspravi, sudjelovalo je petnaestak povjerenika koji su uglavnom govorili o potpisivanju novog kolektivnog ugovora kao i o problematici s kojom se susreću u radu na svojim školama. Na njihova pitanja odgovarali su predsjednik Sindikata i glavni tajnik, te voditeljica računovodstva Dajana Nendl i odvjetnik Sindikata Mladen Gajski.

Skupština je donijela i neke zaključke i odluke kojim će se Središnjem odboru Sindikata olakšati rad u slijedećem razdoblju. Rad Skupštine završio je oko 19 sati, a zatim je održana svečana večera.

_____

FOTO GALERIJA

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO