Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Poruka Sabora Matice: Jedina je opcija borba za očuvanje naših interesa! - 1. ožujka 2013.

Matica hrvatskih sindikata obilježila 20 godina od osnivanja, a skup je iskorišten za kritiku Vladine politike i najavu prosvjednih aktivnosti za proljeće koje su prisutni povjerenici prihvatili s velikim odobravanjem!

e-Glasnik Sabor Matice

Matica hrvatskih sindikata proslavila je u petak, 1. ožujka 20. godišnjicu osnivanja velikim skupom u dvorani Lisinski u Zagrebu. Šest sindikata osnovalo je Maticu 27. veljače 1993. godine, a ona je danas najjača sindikalna snaga u Hrvatskoj koja okuplja više od 64 000 članova u deset sindikata. Ovom je prilikom svim zaslužnim osobama, a prije svega onima koji su Maticu vodili proteklih dvadeset godina, iskazana zahvalnost i poštovanje za sve dobro što su u sindikalnom pokretu  učinili. U njihovo se ime zahvalila bivša predsjednica Matice gđa. Zdenka Gizdić

   

Ova je Vlada prekinula socijalni dijalog i izdala sve one koji su vjerovali u Plan 21 - istaknuli su na Saboru čelnici Matice. Vjerujemo da posljednje smanjenje plaća od 3% nije i posljednje smanjenje naših plaća. Naša borba sada postaje i otvoreno politička, a ne zaziremo ni od zahtjeva za prijevremenim izborima.

Nismo na Sabor pozvali premijera, jer je svojim izjavama o izmanipuliranim nastavnicima nakon provedenog referenduma potpuno srušio autoritet demokratskog političara. Pozdravljamo ministra Jovanovića kojeg također nismo pozvali, a nismo ga pozvali zato jer ministar ne smije govoriti neistinu, jer će mu narasti nos. Jer je slagao da se nastavnicima sada povećavaju plaće, rekao je Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

    

Vilim Ribić, govor na saboru Matice 

Najnovija je neistina kako je Vlada prosvjetarima povećala plaće, a ta se neistina lako može dokazati elementarnom matematikom - rekao je predsjednik NSZSŠH i potpredsjednik Matice Branimir Mihalinec. Najavio je nove prosvjede i štrajkove u travnju i svibnju kada budu isplaćene nove, "povećane" plaće prosvjetarima.  "Štrajk će tada značiti nezaključivanje ocjena, neispisivanje svjedodžbi, neupisivanje učenika i neprovođenje državne mature! Jedina prava opcija je borba za naše interese!" Stoga će predsjednici sindikata Matice u slijedećem periodu obići sve krajeve Hrvatske i upoznati članstvo i povjerenike sa proljetnim sindikalnim aktivnostima i njihovim značajem. 

  

Sudionicima Sabora obratio se i gost iz Slovenije, predsjednik Sindikata odgoja i obrazovanja, Branimir Štrukelj istaknuvši kako se u čitavoj Europi trenutno vodi borba za očuvanje socijalne države. Sindikati ne smiju dozvoliti da politika bude služavka krupnog kapitala i bogate elite, već da služi interesima svih društvenih slojeva. Pozdravio je i skori dolazak hrvatskih sindikata u tu europsku borbu. 

Program Sabora završio je prigodnim zabavnim i umjetničkim programom. 

_____

HRT Dnevnik, 1. ožujka

  

Sindikati će održati dva štrajka - Vox tv, Zadar

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO