Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

... na današnji dan...

Dani ponosa i slave radnika u obrazovanju – 25. studeni 2019.!

 Na današnji dan 25. studenog 2019. na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji dva najveća sindikata u prosvjeti – Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata hrvatskih učitelja održan je veličanstveni prosvjed kojem su se pridružili i drugi sindikati, ali i velik dio sindikalno neorganiziranih zaposlenika sustava obrazovanja, kao i brojni građani naše domovine svjesni važnosti obrazovanja. Prosvjed je bio kruna višetjednog štrajka koji je u početku bio organiziran kao cirkularni štrajk, a u konačnici je prerastao u opći štrajk.

Pokazalo se tada, kao i mnogo puta do sada, da se niti jedan radnik ne može izboriti sam za bolji status, ali organizirani u sindikate te zajedništvom i aktivizmom svih članova sindikata možemo učiniti čuda.

Energija koja je tog ponedjeljka strujala ulicama Zagreba bila je opipljiva. Pritisak sindikata urodio je plodom i izborili smo povećanja plaća za više od 12%, što kroz osnovicu, što kroz koeficijente ili dodatak na plaće.

Taj prosvjed, na blagdan Sv. Kate, pokazao je kakva je snaga ujedinjenih sindikata. Tada se nismo dijelili na članove i nečlanove, na članove ovog ili onog sindikata, a zajedništvo je bilo neslomljivo i ključ našeg uspjeha.

Borba za prava radnika nije prestala uspješno okončanim štrajkom, već se nastavlja i kroz započete pregovore za Temeljni kolektivni ugovor, ali i kroz skore pregovore za granske kolektivne ugovore. To zajedništvo iz 2019. trebat će nam sada kao što nam je trebalo i tada.

Borba za bolji materijalni i društveni položaj zaposlenika u sustavu obrazovanja te potreba za uređenim sustavom i boljim obrazovanjem u korist svih dionika sustava, a na zadovoljstvo naših zaposlenika, učenika i roditelja nikad ne smije prestati. Zato smo, kao dva najveća obrazovna sindikata u Republici Hrvatskoj ponosni što smo obrazovanje stavili u fokus kao ključno te smo nametnuli pitanje važnosti obrazovanja.

Zrelošću i odgovornošću naših sindikata, našim permanentnim djelovanjem poboljšali smo status svih zaposlenika, štitili smo njihov radno-pravni status što neumorno činimo i dalje.

Danas na scenu stupaju i neki novi sindikati koji ne uviđaju da se snaga sindikata ne stvara pustim obećanjima i netočnim informiranjem članova, a štetu bi, nažalost, na svojoj koži mogli osjetiti upravo oni koji će se povesti za tim obećanjima.

Stoga pozivamo sve svoje članove da ne nasjedaju na propagandu novih „proroka“ već da vjeruju sindikatima u čije su se rezultate više puta uvjerili i koji o njima vode brigu već više od 30 godina.

 

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim                                         Sindikat hrvatskih učitelja:

školama Hrvatske:      

Nada Lovrić, predsjednica                                                              Sanja Šprem, predsjednica

 

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO