Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Nastava na daljinu u školskoj godini 2021./2022.

Na upit pravne službe Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske o obvezama nastavnika u provođenju nastave na daljinu koja se izvodi za učenike koji spadaju u izrazito vulnerabilnu skupinu, o čemu nadležni liječnik izdaje potvrdu, kao i za učenike koji su odsutni iz škole jer su pozitivni na koronavirus i koji su u samoizolaciji, Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja odgovoreno je kako nema promjena u pristupu u odnosu na prošlu školsku godinu te se nastavnici ne zadužuju dodatnim radom:

„U Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2021./2022. navedeno je da se za učenike koji spadaju u izrazito vulnerabilnu skupinu, o čemu nadležni liječnik izdaje potvrdu, kao i za učenike koji su odsutni iz škole jer su pozitivni na koronavirus i koji su u samoizolaciji, nastava se organizira kao nastava na daljinu.

Nastava na daljinu (asinkrone i sinkrone aktivnosti) podrazumijeva dvosmjernu komunikaciju na daljinu nastavnik-učenik, kao i samostalni rad učenika od kuće koji podrazumijeva da učenik prati okvirni godišnji izvedbeni kurikulum (GIK), sadržaje u udžbeniku, digitalne materijale koji se nalaze u elektroničkom udžbeniku i u digitalnim obrazovnim sadržajima (CARNet), kao i druge dostupne izvore.

Kao i u prošloj školskoj godini u nastavi na daljinu nastavnici pružaju potporu učeniku i koriste didaktičke pristupe koji su prikladni za učenje na daljinu i omogućavaju aktivno uključivanje i rad svih učenika te dvosmjernu komunikaciju.

Ako je tehnički moguće praćenje nastave u realnom vremenu, škola može učenicima omogućiti takav oblik nastave na daljinu.

Nastavnici se ne zadužuju s dodatnim satima ili prekovremenim radom, nego u okviru svog radnog vremena daju podršku učeniku, prate njihov rad i izvršavanje obveza.“

 

Pravna služba NSZSŠH

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO