Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Počinju pripreme Sindikata za početak pregovora o novom kolektivnom ugovoru - 28. travnja 2021.

Kolektivni ugovor za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama sklopljen je na određeno vrijeme s vremenom primjene i otkaza do 1. ožujka 2022. Postupak sklapanja novoga ugovora započinje najkasnije tri mjeseca prije isteka roka, odnosno 1. prosinca 2021 . godine.

Odlukom Središnjeg odbora Sindikata od 26. ožulka 2021. Sindikat će postupak utvrđivanja reprezentativnosti za pregovore za Kolektivni ugovor za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama pokrenuti 20. srpnja 2021. godine.

Radi sveobuhvatnosti i važnosti prava ugovorenih Kolektivnim ugovorom Sindikatu kao reprezentativnoj odgovonoj pregovaračkoj strani od posebne važnosti je analitička i argumentacijska pripremljenost i snaga Pregovaračkog odbora Sindikata izražena kroz nedvojbeno poznavanje zakonske utemeljenosti pojedinih prava. kvantitativno-vrijednosne i argumentacijske važnosti zadržavrnja razine stečenih prava, te zakonskih, strukovnih i drugih interesa, pretpostavki i razloga izmjena stečenih i pokretanja postupka ugovaranja novih prava zaposlenika.

Sa svrhom pripreme rukovodstva i Pregovaračkog odbora Sindikata za kolektivno pregovaranje, utemeljene i cjelovite argumentacije prava u postupku Kolektivnog pregovaranja Središnji odbor Sindikata je donio odluku da se u sklopu priprema za kolektivno pregovaranje provede anketiranje i prikupljanje relevantnih podataka na razini srednjoškolskih ustanova u kojima je organiziran i djeluje Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske po pokazateljima- pojedinačnim pravima ugovorenim Kolektivnim ugoyorom u odnosu prema broju zaposlenika po ustanovi koji navedena prava koriste, financijskim efektima korištenja navedenih prava te po drugim pokazateljima koji uvjetuju prava i obveze zaposlenika koji proizlaze iz radnih odnosa. Anketiranje- relevantnih podataka na razini srednjoškolskih ustanova započinje 29. travnia 2021. i provoditi će se u tjednim ciklusima.

Povjerenici Sindikata sve potrebne dokumente za provođenje anketa odnosno prikupljanje podataka mogu pronaći na LINKU ZA POVJERENIKE - mapa DOPISI.

ANKETA
Online natava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO