Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Solidarnost ne smije biti prazna riječ - 4. siječnja 2020.

Zagreb, 4. siječnja 2021.

 

 

Poštovane kolegice i kolege,

kao i u svakoj sličnoj situaciji Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske uključio se u akciju solidarnosti i pomoći stradalima u razornom potresu.

Ovom se akcijom naš Sindikat pridružuje mnogobrojnim inicijativama pokrenutim širom Hrvatske kako bi stanovništvo na prostoru pogođenom potresom što prije i bezbolnije nadišlo ovu prirodnu katastrofu i vratilo se normalnom životu.

Sindikalna solidarnost ne smije biti samo prazna riječ, kao što ne smije biti ni usmjerena samo na članstvo Sindikata, posebice u ovako teškim situacijama.

Time se nastavlja i duga tradicija organiziranih akcija pomoći našeg Sindikata od kojih izdvajamo pomoć za stradale u potresu na Haitiju, te akciju pomoći stradalima u velikim poplavama u istočnoj Slavoniji, posebice Gunji. Jednako tako smo postupili prigodom poplave u području Metkovića, kao i Zadra.

Naši članovi u svim takvim prigodama dobili su i sredstva iz Fonda solidarnosti. Posljednji su to bili naši članovi stradali u potresu u Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko zagorskoj županiji.

Tu ćemo tradiciju nastaviti i u ovoj tragediji. Sindikalni povjerenici sa stradalih područja informirani su na koji način trebaju prijaviti štetu. U prvom koraku za svakog takvog člana isplatit ćemo po 3.000,00 kn. Nakon što prikupimo sve podatke aktivirat ćemo raspoloživa sredstva Fonda solidarnosti, a po potrebi i akciju prikupljanja pomoći za svakog pojedinačnog stradalog člana. Tu aktivnost zajedno sa sindikalnim povjerenicima iz stradalog područja vodi administrativna referentica Sandra Rubil.

U prvom mahu Sindikat je uplatio 11.000,00 kn u ime 11.000 članova na račun Crvenog križa.

Središnji odbor Sindikata 30. prosinca 2020. pokrenuo je akciju prikupljanja financijske pomoći za sve stradale u ovom potresu. O tome ste već informirani na našim web stranicama i putem sms poruke.

Središnji odbor Sindikata donio je jednoglasno odluku o pokretanju akcije prikupljanja sredstava u sindikalnim podružnicama za pomoć svim stradalima u potresu u iznosu najmanje 10,00 kn po članu. Akcija će trajati do 22. siječnja 2021. godine.

Akcija podrazumijeva da svaka sindikalna podružnica uplati na račun Fonda solidarnosti, pod posebnim pozivnim brojem za tu akciju, iznos u visini od najmanje 10,00 kn po članu sindikata. Iznos može biti i veći i to na način da članovi odluče da će izdvojiti više od 10,00 kn po članu ili pojedini član uplati na račun podružnice dodatnu donaciju. Sva prikupljena sredstva s ovom namjenom, bit će posebno vođena na računu Fonda solidarnosti i uplaćena na račun Crvenog križa Hrvatske. Zbog epidemioloških uvjeta, kao i činjenice da nema nastave do 18. siječnja 2021. godine, predlažem da povjerenici u sklopu ove akcije ne sakupljaju posebno sredstva od svakog člana, već da uplate iznos od najmanje 10,00 kn po članu iz ranije prikupljenih sredstava koja su na računu podružnice. Ukoliko nemaju ta sredstva, mogu potaknuti članove da uplate na račun podružnice ili pričekati isplatu plaće u siječnju kada će na račun podružnica biti uplaćeno dovoljno sredstava za uplatu pomoći solidarnosti.

Na web stranicama Sindikata objavili smo ogledni primjerak uplatnice, a za sve dodatne informacije o mogućnostima uplate povjerenici će se moći obratiti Tim dobit d.o.o.

Zahvaljujemo svima koji će se uključiti u naše akcije, kao i onima koji su već na bilo koji način pomogli!

 

S poštovanjem,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih

u srednjim školama Hrvatske:

Branimir Mihalinec, prof.

_____

 

Primjer ispunjavanja uplatnice - word

Primjer ispunjavanja uplatnice pdf

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO