Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Vlada pristala na povećanje plaća javnim i državnim službama - 13. studenog 2020.

Nakon još jednog kruga razgovora s predstavnicima javnih i državnih službi, Vlada je pristala ispuniti dogovor i s prvim siječnjem 2021. povećati im osnovicu plaće za 4 posto. Za to će se u proračunu za iduću godinu trebati osigurati još milijardu i 200 milijuna kuna. Vlada će također svim službenicima isplatiti i božičnicu u punom iznosu od 1500 kuna, javlja novinarka HTV-a Silvana Skočajić.

- Mi, kako smo puno puta isticali, obveze ćemo preuzeti. Ne želimo ići u nekakve dodatne bilo sudske ili ikakve druge sporove. To je sada nešto što ćemo mi morati u proračunu, između ostaloga, osigurati. To ćemo učiniti. Dakle s 1.1. će ići to povećanje osnovice, rekao je nakon sastanka ministar financija Zdravko Marić.

- Završeni su pregovori za Temeljni kolektivni ugovor. Sindikati su i prošli put jasno kazali da su 29. svibnja potpisali sporazum u skladu s izmijenjenim gospodarskim okolnostima. Postoje poteškoće i za iduću godinu, ali smo bili čvrstog stava da se ne može dodatno prolongirati ono što je već prolongirano. Doći će do isplate sukladno dogovorenom Dodatku TKU-a za sve zaposlenike. Ono što smo izborili štrajkom u sustavu obrazovanja nije bilo predmetom ugovora - to će se i realizirati, izjavila je nakon sastanka predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Najavila je kako će nastaviti razgovore o ostalim problemima glede prava zaposlenika u samoizolaciji i bolovanju u javnom sektoru.

-  Vlada je ispunila ono što je morala, što je ispregovarano već u šestom mjesecu. Mi smo zadovoljni, rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.

Čulinović Čaić: Očekujemo poziv u Vladu da dogovorimo način zahvale radnicima u bolnicama

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić naglasila je kako je danas potvrđeno ono što je potpisano u sporazumu na proljeće, što zdravstveni sindikati i sindikati socijalne skrbi tada nisu potpisali jer su smatrali da je to neprihvatljivo u tadašnjim uvjetima.

- Na prošlom sastanku smo rekli da je prijedlog za daljnje odgađanje neprihvatljiv. Jedinstven stav sindikata bio je da tražimo da se ispoštuje potpisani sporazum i to smo se dogovorili, kaže Čulinović Čaić.

Također očekuje od Vlade da pozove zdravstvene sindikate u Banske dvore kako bi se dogovorili o načinu zahvale ljudima koji rade u otežanim uvjetima u bolnicama.

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Stjepan Topolnjak poručio je kako očekuju da ministar zdravstva Vili Beroš i Vlada napokon ispoštuju mišljenje i odluke Vrhovnog suda i isplate razliku za prekovremene sate.

- Koliko vidimo, Vlada premijera Plenkovića još uvijek pronalazi načine kako da to izbjegne, ali nadamo se da ćemo i to riješiti na zadovoljavajući način za radnike, kaže Topolnjak.

Aladrović: Fiskalni kapaciteti ograničeni, ali osigurat ćemo sredstva

- Današnji pregovori su išli konkretno po pitanju osnovice i isplate božićnice. Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti - povećanje osnovice od 4 posto i isplatu božićnice. Također ispunit će se i potpisani sporazumi s policijom i obrazovanjem, izjavio je nakon sastanka ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Fiskalni kapaciteti su ograničeni, ali naći ćemo sredstva da ispunimo sve obveze koje smo preuzeli. Nema više sastanaka i nadamo se da ćemo iduće godine razgovarati o slijedećem četverogodišnjem razdoblju vezano za TKU. /hrt.hr/


ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO