Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Vlada RH prihvatila Dodatak II. TKU - 28. svibnja 2020.

Vlada RH ovlastila je ministra Aladrovića da u petak potpiše Dodatak II. TKU-a, a Uredbom je promijenila i Zakon o odgoju i obrazovanju. 

Iz obrazloženja Zaključka Vlade izdvajamo slijedeće:

 Pregovori sa sindikatima zastupljenima u pregovaračkom odboru sindikata javnih službi započeli su 6. svibnja 2020. godine i trajali su do 27. svibnja 2020. godine. Stranke Temeljnog kolektivnog ugovora sporazumjele su se da do 31. prosinca 2020. godine neće doći do primjene povećanja osnovice za izračun plaće u javnim službama koje je ugovoreno za razdoblje od 1.lipnja 2020. godine i od 1. listopada 2020. godine te da će od 1. lipnja 2020. do 31. prosinca2020. godine, osnovica za izračun plaća zaposlenih u javnim službama iznositi 5.809,79 knmjesečno, a od 01. siječnja 2021. godine, 6.044,51 kn.

 Od 11 sindikata potpisnika Temeljnog kolektivnog ugovora, njih pet prihvatilo je i parafiralo prijedlog Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru i to Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat zaposlenih u hrvatskom zdravstvenom osiguranju i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, dok preostali sindikati potpisnici Temeljnog kolektivnog ugovora nisu prihvatili prijedlog Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru i to Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski liječnički sindikat, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. 

Neovisno o neprihvaćanju predloženog Dodatka od strane svih potpisnika Temeljnogkolektivnog ugovora spomenuti Dodatak će biti važeći temeljem odredbe čl. 26. st. 2. Zakonao reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata („Narodne novine“ br. 93/14 i 26/15) s obzirom da su Dodatak prihvatili i parafirali sindikati iz najmanje tri različita područja prema Nacionalnoj kvalifikaciji djelatnosti, a koji u svom članstvu imaju više od 50% radnika članova od ukupno sindikalno organiziranih radnika sindikata potpisnika Temeljnog kolektivnogugovora, odnosno, prijedlog Dodatka parafirali su sindikati s četiri područja Nacionalne klasifikacije djelatnosti (P-obrazovanje, M-stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, R umjetnost, zabava i rekreacija i O- javna uprava i obrana,obavezno socijalno osiguranje) koji u svom članstvu imaju ukupno 45.36% sindikalno organizirana radnika, što je u odnosu na ukupan broj sindikalno organiziranih radnika potpisnika Temeljnog kolektivnog ugovora udio od 56,48%. 

Uredba o dopunama ZOiO
Zaključak Vlade RH o prihvaćanju Dodatka II TKU
ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO