Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

315 kuna za djecu - 21. studenog 2019.

Društvenim mrežama dijeli se poziv prosvjetarima da se uključe u doniranje Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

"S obzirom na to da štrajk nas prosvjetara još traje i da smo svi uporni u postizanju naših zahtjeva, odlučili smo se na sljedeći korak. Djeca su nama najvažnija u životu, i profesionalnom i privatnom. Odlučili smo se na akciju kojom bismo pokrenuli sve naše učitelje i nastavnike, male ali humane ljude.

Donijeli smo odluku na nivou naše Osnovne škole Pušća uplatiti za Klaićevu bolnicu iznos od 315 kuna. To ćemo ponavljati svaki dan štrajka, počevši s današnjim danom. Molimo sve škole u našoj županiji i u ostalim županijama diljem Lijepe Naše koje sudjeluju u štrajku da učine isto. Zajedno smo jači", poručili su djelatnici OŠ Pušća u mjestu Donja Pušća blizu Zaprešića u dopisu kojim pozivaju sve kolege da im se pridruže.

Preuzeto sa weba OŠ Pušća

Ideja je potekla od savjetnice u školi, prof. Duše Šarunić. "Ja sam došla na ideju, sve moje kolege jednoglasno su je prihvatile i podržale. Po medijima se piše da se ne brinemo za djecu. To nije točno i mislim da je ovo samo još jedan dokaz toga. Ovo je poruka svima da se stvarno brinemo za djecu", kazala je za dnevnik.hr  Šarunić.

Iznos od 315 kuna je simboličan, dodaje. "U Vladi su rekli da nam više neće plaćati dane u štrajku, oni su izračunali da je naša dnevnica 315 kuna, dakle to je prosječna dnevnica zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Kad oni neće platiti 315 kuna nama, kako su izračunali, mi ih možemo dati za bolesnu djecu", objasnila je.

Kad se donirani iznos podijeli na sve zaposlene u školi, svatko od njih izdvojio je manje od deset kuna. Šarunić ističe da će doniranje biti svakodnevno, svaki dan do kraja štrajka, uvijek u istom iznosu - 315 kuna. "Sve se radi uz podršku sindikata", dodaje Šarunić. "Trebamo biti jedan korak ispred njih (Vlade, op. a.), mi ne štrajkamo zbog 315 kuna. Nećemo im popustiti i nećemo odustati od svojih zahtjeva. Bili smo za kompromisno rješenje, no oni nisu bili za kompromis", ističe.

Kako doznaje portal Dnevnik.hr, pozivu za doniranjem već su se odazvale neke škole te će također početi uplaćivati donacije na račun bolnice u Klaićevoj.

Nastavnici Srednje škole Ivanec na temelju inicijative zbornice OŠ Pušća pozivaju sve srednje škole u Hrvatskoj da se uključe u ovu akciju.

Srednja škola Ivanec donirat će svaki dan iznos jedne oduzete "dnevnice" u korist Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva). 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO