Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Obje strane pokazale velik interes za rješavanje problema - 5. studenog 2019.

Pregovori obrazovnih sindikata počeli su u ponedjeljak, a nastavljeni su danas u Ministarstvu obrazovanja. Nakon sastanka pred novinare su izašli ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, te šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

"Danas smo konačno odradili jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale vrlo veliki interes za rješavanje ovog problema. O detaljima nećemo danas govoriti", rekao je Mihalinec.

"Uvjeravam sve da i Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ukoliko će taj dokument biti dobar da će biti priuhvaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih", rekao je Mihalinec.

Ipak, to još uvijek ne znači da štrajk završava.

"Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i dosad i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu", rekao je Mihalinec.

"Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak imati konačno pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate", rekao je Mihalinec.

Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan, najavio je šef sindikata.

"Prosvjed će biti jedna potvrda i Vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika", rekao je Mihalinec. /N1/

_____

'Razum će pobijediti ako Vlada ponudi dobro rješenje. 6,11 posto je točka oko koje se sve vrti' - rtl.hr

_____

U 14 sati u utorak nastavljeni su pregovori sindikata iz prosvjete s ministrima.

- Ponovno ćemo definirati naše zahtjeve, iznijet ćemo ponovno sve. Tražit ćemo očitovanje Vlade RH o našim zahtjevima. Štrajk u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji i danas ide istim intenzitetom, 86% Primorsko-goranska i 84% Zadarska županija, izjavio je uoči sastnaka čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

- Primorsko-goranska županija 95,76% posto i Zadarska županija 92,11% posto je odziv što se tiče osnovnih škola, izvještava čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

- Sutra ćemo imati "bitku" na Markovu trgu. Vidjet ćemo što će se konkretno raspravljati na današnjem sastanku. Mi jedino možemo ponoviti zahtjeve 68 tisuća zaposlenih.

Što se tiče ponude 2+2+2 na osnovicu i eventualno 2 posto na koeficijente, a što je ministar rekao da je zapravo konačna ponuda, sindikati to ne prihvaćaju. 

- 2+2+2 je ponuda za 11 sindikata javnih službi, ne može se prejudicirati rezultat pregovora. Za sustav obrazovanja je nekakvo obećanje da će se nešto odraditi. I nude, i to možda, od 30.6. eventualno 2 posto na koeficijente.

ANKETA
Online natava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO