Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Osnovat će se Ispitni centar i za Međimursku županiju - 20. ožujka 2019.

Cilj ispitnih centara je racionalizacija i rasterećenje škola, a potporu ideji pružio je i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Danas, u utorak, 19. ožujka je u Učeničkom domu čakovečke Graditeljske škole održan inicijalni sastanak za formiranje Ispitnog centra Čakovec. Njegovo formiranje, odnosno predradnje, pokrenuli su ispitni koordinatori svih srednjih škola s područja Grada Čakovca, a u suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

- Cilj sastanka je bio informiranje ravnatelja, sindikalnih povjerenika i  svih osnivača  uključenih srednjih škola od strane NCVVO-a. Blizina svih srednjih škola jedan je od osnovnih preduvjeta za formiranje Ispitnog centra Čakovec - istaknuo je u nastupnom govoru Hrvoje Živković, ispitni koordinator iz čakovečke Graditeljske škole.

U ime škole domaćina pozdravne riječi i riječi potpore okupljenima je uputio Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec. Rekao je kako škola podupire taj projekt.

- Prepoznali smo ga u tome jer se njime rasterećuju naši djelatnici jer organizacija državne mature nije jednostavan, već naprotiv, zahtjevan posao i veliki je pritisak na ljude koji su u to uključeni - istaknuo je i dodao: - Ispitni centar će pridonijeti kvaliteti održavanja ispita, a i jednostavnosti organizacije.

   

Renato Vinko iz Gospodarske škole Čakovec je u svezi toga dodao: - Stvaranje Ispitnog centra za polaganje državne mature je proces za kojeg vjerujem kako će zaživjeti na našem području, a prije svega glede racionalizacije troškova koje svaka škola ima. Rasterećeni će u tom dijelu biti i djelatnici koji u tome i na tome rade. Ipak je to jedan veliki zahvat i vjerujem kako ćemo danas realizirati glavne dogovore u svezi formiranja Ispitnog centra, rekao je Vinko.

Branimir Mihalinec je kazao kako se sindikat ovdje pojavljuje kao socijalni partner koji je oduvijek težio, kada je racionalizacija u pitanju, uspostavljanju socijalnog dijaloga. Pozdravio je inicijativu kolega iz Ispitnog centra Varaždin i da je on danas u Čakovcu kako bi ovoj ideji u ime sindikata dao podršku za koju vjeruje da će doći i od strane resornog ministarstva.

U ime NCVVO-a predavanje je održao Zvonimir Lončar, koordinator pilot projekta Ispitnog centra Varaždin. U uvodu je istaknuo radost što su kolege iz Čakovca pokrenula formiranje Ispitnog centra za državnu maturu, a došla je temeljem pilot-projekta Ispitnog centra Varaždin koji se prvi puta RH oformio prošle školske godine za redovite učenike za polaganje izabranih predmeta i naišao je na plodno tlo.

- Cilj takvih ispitnih centara je racionalizacija i rasterećenje škola - rekao je Lončar dodavši: - Racionalizacija je u ljudskim resursima jer je na takav način puno manje ljudi uključenu u tu proceduru, a ima istu kvalitetu. Rasterećuju se i matične škole koje su u lipnju i rujnu u vrlo zahtjevnim poslovima - podvukao je za kraj. (e-medjimurje)

_____

Vijesti Srce Tv  - youtube.com

 

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO