Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE  
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Program ''Škola''

Poštovane kolege, ravnatelji, razrednici i ostali koji muku mučite sa novonastalom situacijom, a vezanom za sustav i potrebe kako eMatice tako i Vaše škole.

Nakon objave iz MZOŠ-a da će se razredne svjedodžbe ispisivati iz eMatice, mnogi su ravnatelji pomislili da su sada svi problemi riješeni i da dodatna programska riješenja za upravljanje procesima u školama nisu potrebna. Naprotiv, kako sustav eMatica ne omogućava kreiranje i ispis statističkih izvješća (izvješća na polugod., razredne statistike, skupne statistike itd.), a ima i složeniji (sporiji) način unosa i pregleda podataka i sve to "on line", nameće se potreba za programom koji to kvalitetno riješava, a da ne zahtjeva puno posla i vremena i da je kompatibilan s eMaticom.

Program “Škola" je napredna Windows aplikacija za upravljanje procesima u školi. Izrađen je u najnovijoj računalnoj tehnologiji programiranja (.net platforma). Namijenjen je modernizaciji hrvatskog školstva u svrhu lakšeg i bržeg praćenja procesa u nastavi. Arhitektura je client-server što znači da sa bilo kojeg računala u školi (client) možete pristupiti podacima koji se nalaze na jednom od računala u mreži škole (server).
Program prati učenika od upisa u (prvi) razred, unosa ocjena,  izostanaka, odgojnih mjera i vladanja, jednostavnog ispisa statistika, izvješća i završnih svjedodžbi te na kraju automatsko prebacivanje podataka o učenicima u eMaticu klikom na samo jedan gumb.
Program je u potpunosti kompatibilan sa eMaticom i omogućava vrlo jednostavan unos svih podataka  potrebnih za prijenos u eMaticu. Prednost programa je što ne morate uvijek biti na internetu da biste prenijeli podatke u eMaticu nego podatke „na miru” možete unositi, mijenjati i brisati u programu i kada ste spremni samo jednim klikom za par minuta se svi podaci prebace u eMaticu. Isto tako pregled podataka je puno jednostavniji od pregleda u eMatici.
Program "Škola" ujedno omogućava i praćenje rada nastavnika kroz statistike koje omogućuju razne kriterije vrednovanja kao što su primjerice: najviše nedovoljnih, dovoljnih,...odličnih ili najmanja srednja ocjena itd.
Od mogućnosti programa bitno je spomenuti i Sjednicu razrednog vijeća te Realizaciju nastave. Kod ispisa Izvješća i Završnih svjedodžbi program omogućava relativno pomicanje svih polja te pojedinačno pomicanje svakog polja te promjenu fonta svakog polja.
Program je u potpunosti riješio i probleme vezane uz kombinirane razrede. Rad na programu je omogućen različitim vrstama osoba sa različitim pravima i to:

- Administrator i Konzultant: sva prava
- Direktor i Tajnica: pravo pregleda bez upisivanja
- Razrednik: pravo pregledavanja i izmjena svog/svojih razreda
- Upisivač: pravo upisa učenika u prve razrede

Za sve nove korisnike prijenos svih podataka koji se mogu prenijeti iz eMatice u program je besplatan. Isto tako je moguć i prijenos iz postojećih Excel i Access aplikacija.
Sve o programu možete pronaći ovdje: www.mariorancic.com
Za sva pitanja obratite se na broj mobitela 099/744-2994 ili na e-mail mariorancic@gmail.com

Hvala,

Mario Rančić, dipl. ing.
Microsoft Certified Professional

ANKETA
Kurikularna je reforma
mrtva
polumrtva
već je pokopana
u fazi reanimacije


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Matica stanogradnja  
Program ''Škola''  
Aplikacije za povjerenike  
VIDEO