Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE  
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Program ''Škola''

Poštovane kolege, ravnatelji, razrednici i ostali koji muku mučite sa novonastalom situacijom, a vezanom za sustav i potrebe kako eMatice tako i Vaše škole.

Nakon objave iz MZOŠ-a da će se razredne svjedodžbe ispisivati iz eMatice, mnogi su ravnatelji pomislili da su sada svi problemi riješeni i da dodatna programska riješenja za upravljanje procesima u školama nisu potrebna. Naprotiv, kako sustav eMatica ne omogućava kreiranje i ispis statističkih izvješća (izvješća na polugod., razredne statistike, skupne statistike itd.), a ima i složeniji (sporiji) način unosa i pregleda podataka i sve to "on line", nameće se potreba za programom koji to kvalitetno riješava, a da ne zahtjeva puno posla i vremena i da je kompatibilan s eMaticom.

Program “Škola" je napredna Windows aplikacija za upravljanje procesima u školi. Izrađen je u najnovijoj računalnoj tehnologiji programiranja (.net platforma). Namijenjen je modernizaciji hrvatskog školstva u svrhu lakšeg i bržeg praćenja procesa u nastavi. Arhitektura je client-server što znači da sa bilo kojeg računala u školi (client) možete pristupiti podacima koji se nalaze na jednom od računala u mreži škole (server).
Program prati učenika od upisa u (prvi) razred, unosa ocjena,  izostanaka, odgojnih mjera i vladanja, jednostavnog ispisa statistika, izvješća i završnih svjedodžbi te na kraju automatsko prebacivanje podataka o učenicima u eMaticu klikom na samo jedan gumb.
Program je u potpunosti kompatibilan sa eMaticom i omogućava vrlo jednostavan unos svih podataka  potrebnih za prijenos u eMaticu. Prednost programa je što ne morate uvijek biti na internetu da biste prenijeli podatke u eMaticu nego podatke „na miru” možete unositi, mijenjati i brisati u programu i kada ste spremni samo jednim klikom za par minuta se svi podaci prebace u eMaticu. Isto tako pregled podataka je puno jednostavniji od pregleda u eMatici.
Program "Škola" ujedno omogućava i praćenje rada nastavnika kroz statistike koje omogućuju razne kriterije vrednovanja kao što su primjerice: najviše nedovoljnih, dovoljnih,...odličnih ili najmanja srednja ocjena itd.
Od mogućnosti programa bitno je spomenuti i Sjednicu razrednog vijeća te Realizaciju nastave. Kod ispisa Izvješća i Završnih svjedodžbi program omogućava relativno pomicanje svih polja te pojedinačno pomicanje svakog polja te promjenu fonta svakog polja.
Program je u potpunosti riješio i probleme vezane uz kombinirane razrede. Rad na programu je omogućen različitim vrstama osoba sa različitim pravima i to:

- Administrator i Konzultant: sva prava
- Direktor i Tajnica: pravo pregleda bez upisivanja
- Razrednik: pravo pregledavanja i izmjena svog/svojih razreda
- Upisivač: pravo upisa učenika u prve razrede

Za sve nove korisnike prijenos svih podataka koji se mogu prenijeti iz eMatice u program je besplatan. Isto tako je moguć i prijenos iz postojećih Excel i Access aplikacija.
Sve o programu možete pronaći ovdje: www.mariorancic.com
Za sva pitanja obratite se na broj mobitela 099/744-2994 ili na e-mail mariorancic@gmail.com

Hvala,

Mario Rančić, dipl. ing.
Microsoft Certified Professional

ANKETA
Nova će ministrica obrazovanja:
uspješno započeti i provoditi kurikularnu reformu
voditi teške borbe za provođenje reforme
odustati od reforme školstva
ubrzo dati ostavku


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Matica stanogradnja  
Program ''Škola''  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
VIDEO